Mersin Üniversitesi (MEÜ), Çukurova Kalkınma Ajansı ve Mersin Teknopark iş birliğiyle siber güvenlik konusunda nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi amacıyla eğitim müfredatı ve programı oluşturmaya başladı.
Bu program kapsamında kapasite geliştirme, farkındalık ve motivasyon oluşturma faaliyetlerini içeren ‘siber vatan programı” için iş birliği protokolü imzalandı.
Yaşadığımız ne kadar uluslararası konu varsa, sonu mutlaka siber güvenlik ile ilgili bir mücadeleye dönüşebiliyor.
Burada en önemli husus tabii ki insan kaynağı ve üniversitelerimiz de bu alandaki en önemli merkez.
Bu noktada siber vatan programı ile, kalkınma ajansları vasıtasıyla ülke genelinde yaygınlaştırılıyor ve bu sayede de siber güvenlik alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi hedefleniyor.
Baş vuranlar güzel bir eğitim süreci geçirecek.
Türkiye Yüzyılı için, siber güvenlik alanında nitelikli insanlarımızı yetiştirmemiz gerekiyor.
Teknopark bünyesinde siber güvenlik ve siber vatan konusunda uzmanlaşmış akademisyenlerimiz var.
Mersin Teknopark Genel Müdürü İhsan Gültekin de bu noktada yetişmiş insan kaynağı sağlamak için kendilerinin de projenin her aşamasına destek sunacaklarını ifade etti.
İmzalanan protokol ile siber güvenlik, yazılım, yapay zeka, blok zincir ve mobil uygulama ile oyun geliştirme gibi alanlarda tekno girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla çeşitli modüllerden oluşan program ve projeler öğrencilerle buluşacak.
Kurgulanan programlarda eğitimlerin yanında teknik geziler, usta çırak buluşmaları, konferanslar ve seminerler, mentör firmalar ile birebir çalışmalar ve CTF yarışmaları da gerçekleştirilecek.
Bu tür programların çoğalması dileğiyle…
Yorum Yazın
Facebook Yorum