Sıfır atık atölyesi, diş tarama atölyesi, çevre ve çocuk atölyesi, çiçek dikim atölyesi, su deneyi atölyesi ve eşitlik atölyesi gibi birçok atölye çalışmasının da gerçekleştirildiği alanda, yetişkinler için sağlık taraması, çocuklara diş macunu ve fırçası dağıtımı, çevre bilincini oluşturan kitap ve süt dağıtımı gibi çeşitli etkinlikler de yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığında görev alan Çevre Yüksek Mühendisi Zeki Altun, daire başkanlığı olarak yaptıkları etkinlik ve atölyeler hakkında bilgi vererek, “Gelen vatandaşlara ve çocuklarımıza, öncelikle sıfır atık yaklaşımının ne demek olduğu, atıkların kaynağında ayrıştırılmasının önemi, belli atıkların geri dönüşüm yoluyla ekonomiye tekrar kazandırılması, kompost üretim çalışmaları ve katı atık depolama sahalarından elde edilen elektrik enerjisi hakkında bilgi veriyoruz” dedi.
Cumhuriyetin 100. yılı olan 29 Ekim 2023 tarihinde açılması planlanan İklim ve Çevre Bilim Merkezinin de ön tanıtımını yaptıklarını aktaran Altun, “Orada gerçekleşecek olan etkinlik ve düzeneklerin içeriklerine yönelik, bilim merkezimizde görev alacak öğretmenlerimizle beş farklı deney düzeneğini canlı olarak deneyimliyoruz. Hem bilim merkezimizi ve daire başkanlıklarımızın faaliyetlerini tanıtırken, hem de vatandaşlarımızı ve çocuklarımızı bilinçlendiriyoruz” diye konuştu.
Mersin Palm City Alışveriş Merkezi Pazarlama Yöneticisi Can Yazgan ise Büyükşehir Belediyesinin bir etkinliğine daha ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu hafta Mersin Büyükşehir Belediyesi daire başkanlıklarının etkinliklerine, Palm City Alışveriş Merkezi olarak ev sahipliği yaptık. Etkinlikler kapsamında çocuklar, bilim sanat atölyeleriyle buluştu. Bunun dışında Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı üretici kadın stantlarını da üç gün boyunca ağırladık. Kadın elinden üretimi destekleyen bir alışveriş merkezi olarak, onlara da ev sahipliği yaptık” ifadelerini kullandı.
Böyle bir organizasyonda yer almasını sağladığı için Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden üretici kadınlardan İrem Yiğit ise ailesinin desteği ile üretime devam ettiğini söyledi. Anne-babası ve eşinin yanı sıra diğer aile fertlerinin de kendisine çok yardımcı olduğunu ifade eden Yiğit, “Kurumsal hayatı bıraktıktan sonra evde üretim yaparak, aileme bir şeyler kazandırmaya çalışıyordum. Onunla beraber belediyenin bu tarz etkinliklerini duyduğumda, gelir sağlamak adına ailemin de desteğiyle üretim yaparak stantlarda yer aldık ve çok güzel geçtiğini söyleyebilirim” dedi.
Yorum Yazın