Sultangazi Belediyesi, Türkiye Çevre Haftası’nda geri dönüşümün önemine dikkat çekmek için Çevre Şenliği ve Çevre Farkındalık Yarışmaları Ödül Töreni düzenledi. Programda Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atık malzemelerle hazırladığı defile beğeni toplarken, sergi alanında atık malzemelerle yapılan eserler dikkat çekti. Miniklerin atık dansı ise izleyenlere keyifli anlar yaşattı.
Daha yaşanılabilir bir dünya için ilçe genelinde “Sıfır Atık” projesi kapsamında geri dönüşüm çalışmalarını genişleten Sultangazi Belediyesi, gençlerin farkındalığını artırmak için anlamlı bir yarışma düzenledi. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri için Çevre Farkındalık Yarışmaları kapsamında atıkların en güzel şekilde değerlendirilmesi istendi.
Sultangazi Belediyesi, Türkiye Çevre Haftası kapsamında yarışmada dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenledi. Sultangazi Etkinlik Salonu’nda düzenlenen Çevre Şenliği ve Çevre Farkındalık Yarışmaları ödül törenine Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ile çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.
Gençlerden harika performans
Etkinlikte Cebeci Sultançifliği İlkokulu birinci sınıf öğrencileri sıfır atık dans gösterisi sergiledi. Ardından Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atık malzemelerle hazırladığı defile gösterisi gerçekleştirildi. Atık malzemelerle yapılan tasarımlar izleyenlerden tam not aldı. Sergi alanında gençlerin atık malzemelerle yaptığı çalışmalar büyük beğeni topladı. Okullar arasında düzenlenen Çevre Farkındalık Yarışmaları ile Sıfır Atık Yarışması’nda dereceye giren okullara ve öğrencilere para ödülleri, teşekkür belgeleri ve madalyaları verildi.
"Eğitimin çocuk yaştan başladığını bilerek çevre bilincini güçlendirmek gerekiyor"
Çevre bilincinin önemine değinen Başkan Dursun, “Bugün Sultangazi’de yapmış olduğumuz çok özel bir çalışmadayız. Bu tür organizasyonları her zaman yapıyoruz. Bugün ilkokul ortaokul öğrencileri sürece dahil oldu. Çevre bilinci çevreye zarar veren çeşitli atıkların tekrar kazandırılabileceği bir sistem aslında. Çevre bilincini yarışmalarla ortaya çıkarmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Çeşitli okullardan öğrencilerimizin bilinçlerinin ve kabiliyetlerinin geliştiğini görüyoruz. Bir tank yapıldığını gördüm mesela. Sadece plastiklerden tank üretmiş. Fotoğraflarımızla, resimlerimizle çok önemli işler var. Eğitimin çocuk yaştan başladığını bilerek bu bilincin güçlenmesi gerekiyor. Bu bilinci yükselttikçe toplumun, doğanın, çevrenin de çok iyi olacağına inanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çevre bilincini unutmayalım, doğaya sahip çıkalım. Doğaya sahip çıkmak çocuklarımıza, geleceğimize sahip çıkmak demek. Mutlu huzurlu dünyada yaşamak için bu bilinci çok daha yüksek hale getirmemiz gerekiyor” dedi.
Yarışmada birinci olan Nehir Rabia Koçaslan “Evime banyo, yatak odası, oturma odası, mutfak ve bahçe yaptım. Birinci olmak çok güzel bir duygu. Evimi annem ve kuzenimle yaptım. Burada büyüklerimizin bize güzel bir çevre bırakmasını anlatmak istedim” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın