MAUN’da eğitim gören ilköğretim matematik öğretmeni adayları, materyal tasarımı dersi kapsamında tasarladıkları ahşap materyalleri ilkokul öğrencilerine tanıttı. Proje, öğretmen adaylarının öğrencilere matematiği daha somut ve eğlenceli bir şekilde anlatmalarına yardımcı olması amaçlanıyor. Muş merkezdeki çeşitli ilkokullarda gerçekleştirilen tanıtım etkinliklerinde, öğretmen adayları tasarladıkları materyalleri kullanarak matematik derslerini daha etkili hale getirdi. Öğrenciler, ahşap materyallerle yapılan etkinliklere büyük ilgi gösterirken, matematiği keşfetmenin keyfini çıkardı.
Materyal tasarımı dersi çerçevesinde hayata geçirilen proje, öğretmen adayları için de önemli bir deneyim oldu. Adaylar, teorik bilgilerini pratiğe dökerek öğretim materyallerinin önemini ve etkisini gözlemledi. Ayrıca, kendi tasarımlarının öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerini görmek, öğretmen adaylarını sevindirdi.
Matematik Fen Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Doç. Dr. Fatma Cumhur, geleceğin öğretmenleri olan matematik öğretmeni adayları ile tasarladıkları materyallerle eğitimde fark oluşturmayı hedeflediklerini ifade ederek, “İlköğretim matematik öğretmenliği üçüncü sınıf öğrencileriyle materyal satırımı kapsamında ahşap malzemelerden materyal tasarımı yapmıştık. Şimdi bu materyallerin okulda öğrencilerle olan ilişkisine baktık. Öğrenciler bu materyalleri kullanarak esasında matematiğin birkaç alt konularında ne kadar işe yaradığını gördüler. Burada amacımız neyin nereden geldiğini daha iyi görebilmelerini sağlamak oldu. Öğrencilere bu kapsamda materyal tasarlayarak matematiği sevdirmeyi de amaçladık. Öğrencilerin oldukça ilgi gösterdiğini gördük. Kullanışlı olması bakımından işe yaradığını gördüğümüz için ilerleyen zamanlarda bu çalışmaları devam ettirmek isteriz” dedi.
İlköğretim matematik öğretmeni adayı üçüncü sınıf öğrencisi Ümmi Gülsüm Eray da, tasarladıkları materyallerin öğrenciler üzerindeki olumlu etkisini gördüklerini belirterek, “Bugün ahşap materyal odasında yaptığımız çalışmaları öğrencilere sunduk ve çok güzel geri dönüşler aldık. Öğrenciler, materyalleri kullanarak eğlenerek öğrendiklerini belirttiler. Bu durum bizi çok mutlu etti, çünkü emeklerimizin karşılığını aldık. Öğrencileri mutlu etmek, bizim de mutluluğumuzdur. Şu anda öğrenciyim ve öğrencilerden aldığım bu olumlu geri dönüşler beni çok motive etti. Öğretmen olduğumda da mutlulukla böyle çalışmalar yapacağım, çünkü öğrenciler eğlenerek ve sevinerek öğreniyorlar. Bu anlamda bu materyaller çok işe yarıyor” şeklinde konuştu.
Materyallerle matematik öğrenirken aynı zamanda eğlendiğini de söyleyen öğrencilerden Sudenaz Demirelli ise “Burada, abilerimiz ve ablalarımız gelip çeşitli materyallerle bizler için etkinlikler düzenlediler. Bu materyallerle bize matematiği sevdirdiler. Matematiği daha kolay ve eğlenceli bir şekilde nasıl yapabileceğimizi gösterdiler. Biz de bu materyallerle gayet güzel anladık. Matematiği öğrenirken aynı zamanda çok eğlendik” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın