Muğla’nın Marmaris ilçesi sınırları içinde yer alan ve yaklaşık 30 yıldır metruk yapı halindeki Kızılbük Thermal Wellness Resort ilçenin yeni bir huzur alanı olmaya hazırlanıyor. Proje çerçevesinde bölgeye dikilen 35 bin ağaç ile Kızılbük enfes bir görünüme kavuşmaya başladı.
Kızılbük GYO uzmanlığıyla yükselen Kızılbük Thermal Wellness Resort, bölge turizminden istihdama kadar pek çok alanda Marmaris’e değer katma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Kızılbük GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, yapılacak peyzaj çalışmaları ile birlikte proje öncesinde atıl durumdaki inşaat görünümünün yerini özenli peyzaj alanıyla dikkat çekecek bir huzur merkezine bırakacağını belirtti.
Berrak denizi ve doğal güzellikleriyle yaz aylarının en gözde tatil beldelerinden Marmaris’te konumlanan Kızılbük GYO tarafından gerçekleştirilen ve yapımı devam eden projenin, tamamlandığında kusursuz ve bölgeye yakışır bir görünüme kavuşacağını belirten Genel Müdür Çelik, hedeflerinin Türk turizmini 12 aya yayarak hem ülkeye hem de bölgeye katma değer ve istihdam sağlamak olduğunu belirtti.
Yarım asırlık hikayeleri boyunca yer aldıkları her projede, bulundukları bölgeye katma değer sağlamayı ve bölge halkının yaşam alanlarına dokunmayı misyon edindiklerini kaydeden Kızılbük GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, “30 yıldır metruk halde bulunan ve hakkında hiçbir yorum yapılmayan bu alanı Marmaris’e 12 ay katkı sağlayacak bir projeye dönüştürüyoruz. Bu noktada olumsuz birçok eleştiriyle de karşılaşıyoruz. Fakat 30 yıllık metruk bir yapı o haliyle bölgeye hiçbir fayda sağlamayacağı gibi inşaat görüntüsünün varlığı da bölgede olumsuz bir etki oluşturuyordu. Burada elbette karşılaştığımız eleştirileri de dikkat alıyoruz ama metruk ve atıl bir yapıyı katma değerli bir projeye dönüştürmekten, doğayla iç içe huzur dolu bir dünya inşa etmekten de büyük bir gurur duyuyoruz” diye konuştu.
“Diktiğimiz ağaç sayısı 35 bini aştı”
Projede inşaatın devam ettiğini ve şu anki görüntüsü ile değerlendirilmemesi gerektiğini de ifade eden Çelik; “Projemiz henüz yapım aşamasında ve inşaat halinde olan görüntüsünün tatmin edici olmadığının farkındayız. Ancak gösterilenin aksine, tamamlandığında doğayla bütünleşmiş, bir huzur alanı ve yaşam merkezi olacak. Peyzaj çalışmalarına devam edilen projede şimdilik 35 binin üzerinde ağaç dikimi yapıldı. Bölgeye özgü kızılçamdan sağlığın sembolü sandal ağacına kadar pek çok çeşitte binlerce ağaç ve bitki ekimi için çalışmalar devam ediyor. Proje içerisinde ayrıca Zeytin, Kral Alexandrae Palmiyesi, Bodur Akdeniz Yelpaze Palmiyesi, Ejderha Ağacı, Cennet Kuşu Bitkisi, Orkide Ağacı, Nadal Eriği, Mercan Çiçeği ve Kraliçe Palmiye ve Zakkum gibi onlarca farklı türde binlerce ağaç ve bitki de yer alacak” diye konuştu.
Yorum Yazın