Yunus Emre Enstitüsü, hayata geçirdiği “Türkçenin Sesi Radyosu” aracılığıyla hem Türkçe öğretiyor hem de Türk kültürünü dünyanın dört bir köşesinde bulunan milyonlarca eve taşıyor.
Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan ve Türkçeye ilgi duyan yabancılar “Türkçenin Sesi Radyosu”nu dinleyerek Türkiye’yi ve Türk kültürünü yakından tanıyor.
Enstitü, Türkiye’nin eşsiz kültürel ögelerini tanıtma ve Türkçe öğretme misyonu kapsamında internet üzerinden yayına başladığı “Türkçenin Sesi Radyosu”ndaki zengin program içerikleriyle çok sayıda kişiye hitap etmeye devam ediyor.
Almanya, Romanya ve Avustralya ilk sıralarda yer aldı
2024 yılında radyonun en çok dinlendiği ülkeler arasında ilk sıralarda Almanya, Romanya, Avustralya, Sırbistan ve Fransa yer aldı. Yoğun ilgiyle takip edilen programlar ise “Karagöz ve Hacivat ile Atasözlerimiz”, “Bir Kelime Bir Şarkı” ve “Keloğlan ve Aykız ile Faydalı Bilgiler” oldu.
Türk kültürüne dair her ley “Türkçenin Sesi Radyosu”nda
Türkçenin Sesi Radyosu, yabancıların Türkiye’ye dair izlenimlerinin yer aldığı “Dünyanın Kapıları”, sağlığı korumaya yönelik önemli bilgilerin bulunduğu “Sağlıcakla”, Türk medeniyetinin sembollerini nakşeden Mimar Sinan’a ilişkin “Deha ve Mimari”, Türk şiirinin en özel eserlerinin yer aldığı “Şiir Saati” başta olmak üzere 40’a yakın program ile yayın hayatını sürdürüyor.
Radyoda ayrıca Türkçe öğrenenlere yönelik başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar her seviyeye özel olarak hazırlanan ve Türk kültürünü tanıtan çok sayıda program yer alıyor.
Türkçenin Sesi Radyosu, 2024 yılında program içeriklerini güncelleyerek keyifle dinlenecek bir akış hazırladı. Radyo, 9 yıldır olduğu gibi yeni yayın döneminde de yepyeni programları, zengin içerikleri ve seçkin müzikleriyle dinleyicisine daha dinamik bir yayın akışı ile hitap edecek.
Türkçenin Sesi Radyosu, “Dünyaya Türkçe Sesleniyoruz” sloganıyla dünyanın dört bir köşesindeki dinleyicisine ulaşmaya devam edecek.
Yorum Yazın