Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Karaoğlanlı Mahallesi’nde yer alan serasında inceleme yapıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Pınar Mine Hacıalibeyoğlu, Kent Estetiği Dairesi Başkanı Müge Kuğu ile birlikte yaptığı incelemede, tesisin işleyişi ve üretim süreci hakkında bilgi aldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın Karaoğlanlı Mahallesi’nde bulunan serada inceleme yapıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Pınar Mine Hacıalibeyoğlu, Kent Estetiği Dairesi Başkanı Müge Kuğu ve şube müdürleri ile birlikte yaptığı incelemede, Tesis Müdürü Arzu Yetişen’den tesis hakkında bilgiler aldı. Genel Sekreter Yardımcısı Hacıalibeyoğlu, “Manisa’mızın yeşil dokusunu güçlendirmek ve sürdürülebilirliğini sağlamak için büyük çaba sarf ediyoruz. Süs bitkisi üretim tesisimiz, bu konuda önemli bir rol üstleniyor. Kendi ürettiğimiz bitkilerle parklarımızı, bahçelerimizi, mesire alanlarımızı ve refüjlerimizi daha güzel hale getirirken aynı zamanda daha ekonomik çözümler sunuyoruz, sadece kendi sorumluluk alanlarımıza değil 17 ilçemizin estetik görünümüne katkı sağlıyoruz. Aynı zamanda, seramızda iklim krizinin önüne geçmek amacıyla Paris İklim Anlaşması şartlarını göz önünde bulundurarak iklim değişikliğine dirençli bitki türlerine ağırlık vererek gelecek nesillere sürdürülebilir ve daha yaşanabilir bir çevre bırakmayı hedefliyoruz” dedi.
Üretilen bitkiler 17 ilçede kullanılıyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanı Müge Kuğu tesisin 4 bin metrekare kapalı alan, 18 dönüm fidanlık alan olmak üzere 22 dönümlük alanın aktif olarak kullanıldığını toplamda ise tesisin 50 dönümlük bir alana sahip olduğunu söyledi. Kuğu, “Tesiste, yer örtücü bitkilerden çalı, çok yıllık ve tek yıllık bitkilere kadar geniş bir ürün yelpazesi yer almakta. Kapalı üretim alanında, yazlık ve kışlık mevsimlik çiçeklerin yanı sıra çalı üretimi yapılmaktadır. Tohum ve çelik alma yöntemleriyle üretilen bitkiler, kış mevsimi için 17 ilçede kullanılmak üzere 200 bin adet kışlık çiçek tohumu alımı planlanmıştır. Üretimi yapılan çiçekler arasında gazanya, hercai menekşe, süs lahanası, çuha ve aynı sefa bitkileri yer almaktadır. Ayrıca bundan sonraki peyzaj uygulamalarımızda kullanılmak üzere Manisa’mızın doğal bitki örtüsüne yakın bakım ve su isteği az olan bitkilerin üretilmesi hedeflenmektedir” dedi.
Yorum Yazın