© Tanık Haber

‘YEREL SEÇİMLERDE İDDİALIYIZ’

CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, yerel seçime odaklandıklarına dikkat çekerek, “Mersin’de başarılı ve güçlü Büyükşehir belediye başkanımız var.  Bunu sağcısı, solcusu, AK Partilisi, MHP’lisi, CHP’lisi herkes bunu kabul ediyor. Tabi ki devam etmek istiyoruz. Çünkü iddialıyız. Büyükşehir belediyemiz iyi hizmetler yaptı” dedi.

MEHMET IŞIK- Tanık Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Beycan Üçkardeş, muhabir Mehmet Işık ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Koral Ömür’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Üçkardeş’in sorularını yanıtlayan Başkan Ömür, partisinin ilçe kongreleri ve yaklaşan yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kendisinin il başkanlığına il yönetiminin oy birliği ile seçildiğini anımsatan Başkan Ömür, “Göreve geldikten sonra örgüt buluşması yaşadık. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu geldi, muhtarlar buluşması oldu. Arkasından genel seçim süreci başladı. Genel seçim çalışmaları yürüttük. Aslında güzel, organize bir çalışma yürüttük. Zaten oylara da yansıdı. Mümkünse örgütün enerjisini boşa harcamamak için vekil adaylarının profiline uygun yerlere gittik. Mesela, adayımız Yörük kökenli ise o vatandaşlarımızın çoğunlukta olduğu bölgelerde gezdik. Ve bunun da faydasını gördük. Tabi bunda yerel yönetimlerin ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’de olması büyük avantajdı. Sonrasında da Türkiye genelinde kongre kararı alındı” diye konuştu.

“KONGRE SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

Şuan ilçe kongrelerinin devam ettiği bilgisini veren Başkan Ömür; Toroslar, Tarsus, Akdeniz, Erdemli ve Silifke ilçelerinde kongre sürecinin tamamlandığını ifade etti. Kalan 8 ilçeyi de 10 Eylül 2023 tarihine kadar bitirmeyi planladıklarını anlatan Ömür, “Bunlar tamamlandıktan sonra da il kongremizi de yapacağız.  Tarihi şuan net değil ancak 16 Eylül-15 Ekim arasında bir zamanda yapılacak” sözlerini aktardı.

“ÖRGÜTLERİN YENİLENMESİ GEREKİYOR”

Genel seçim sonrası hemen kongre yapılmasının sıkıntılı olduğuna dikkat çeken Başkan Ömür, şöyle devam etti: “Bizde kongre süreci tartışmalı geçer. Atama yok, mahalleden başlayarak seçimle mücadele ile geçer. Biraz oradaki tartışmaların soğuyup da yerel seçime gidilmesini tercih ederdik. Ama görevdeki örgütlerde pandemiden dolayı çok uzun süre görev yaptı. Normalde bizim görev süremiz iki yıl ama şu anda üç buçuk sene oldu. Yani örgütlerinde artık yenilenmesi gerekiyor. Bizim de amacımız şu olacak kongre sürecindeki tartışmaları bir an önce tamamlayalım. Daha sonra yerel seçim çalışmalarına başlayalım. Benim gözüm kongre sürecinde değil yerel seçimlerde. Şu an ona odaklandım…”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ BAŞARILI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile ilgili olarak da, “Mersin’de başarılı ve güçlü bir büyükşehir belediye başkanımız var. Herkes kabul ediyor. Sağcısı, solcusu, Ak Partilisi, MHP’lisi, CHP’lisi” diyen Başkan Ömür, “Tabi ki devam etmek istiyoruz. Ama bir taraftan da Cumhur İttifakı aday çıkaracak, ortak girecekler büyük ihtimalle. Çünkü ortak girmezlerse şansları yok. İyi Parti genel seçime ittifakla girdi ama şu anda böyle bir ittifak yokmuş gibi görünüyor. Mersin’de Yeşil Sol Parti’nin büyük bir oy potansiyeli var.  Ne olacağını zaman gösterecek. Mersin şöyle kritik yer; saydığım partilerin hepsi barajı geçti. Hepsinin vekili var. Birçok ilde böyle bir şey yok, Mersin’de var. İyi parti ile ittifak çok uzak değil. Yeşil Sol Parti de aday çıkaracak gibi. Ama tabi bunlar çok keskin söylemler değil. Yeşil Sol Parti daha demokratik, katılımcı, soldaki belediye başkanlarının yönetmesini istiyor.  Veya o partilere mensup birilerinin yönetmesini istiyor. Kendi olmasa da yönetim tarzına en uygun parti elbette CHP. Yerel seçimlere giderken güçlü bir örgüt yapısıyla gitmek önemli. Çünkü iddialıyız. Büyükşehir belediyemiz iyi hizmetler yaptı, örgütle de çok iyi. Şimdiye kadar giden kongre sürecindeki sonuçlar bizim için iyi, olumlu. Yerel seçimlerde bizimle uyumlu ve iyi performans gösterecek yapıların olmasına özen gösteriyoruz. Ve şu ana kadar ki gidişatta öyle oldu. Yani beş ilçe için söylüyorum. Yerel seçimde iyi çalışacak arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

“PARTİ İÇİ TARTIŞMALAR ÜLKEYİ KURTARMIYOR”

Başkan Ömür, “Kongrelerde hep şunu söylüyorum; parti içlerinde tartışmalar olur, olmalıdır da. Ama yıpratmadan, aşağılamadan. Bizim işimiz şuan o değil, yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Genel başkanlık tartışmaları , Ankara’daki durumlar benim işim değil, burada yerel seçimi kazanmak zorundayım. Yerel seçimde iktidar olamazsam ne anlamı kalır?  Parti içi tartışmalar; ülkeyi, kadınları kurtarmıyor ki…Daha önce 2014’te yerel seçim süreci oldu. O zaman Büyükşehir MHP’deydi. 2019’da CHP geldi. Ne oldu? Mersin’e bahar geldi.  Benim amacım, baharı devam ettirmek” diyerek sözlerini sonlandırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER