© Tanık Haber

YEREL MEDYA ÇALIŞANLARI ÇALIŞTAYDA BULUŞTU

CHP’li Marmaris Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Anadolu Buluşması “Yerel Medya Çalıştayı'”nda medyanın önemi ve mevcut sorunların çözümü masaya yatırıldı. Çalıştaya Mersinli gazeteciler de katılım sağladı.

MEHMET IŞIK- Türkiye'nin 81 ilinden 300'e yakın gazeteci, Anadolu Buluşması '' Yerel Medya Çalıştayı'' programı çerçevesinde Marmaris'te buluştu. Marmaris Belediyesi'nin bu yıl 3. kez düzenlediği çalıştaya CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP’li milletvekilleri, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı Atilla Sertel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Rüstem Kaya Tepe ile çok sayıda cemiyet ve dernek başkanı katıldı.

KARACA: “GAZETELER TAKIR TAKIR DÖKÜLÜYOR!”

Çalıştayın açılışında konuşan TGF Başkanı Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu basınının adeta yok edilmek istendiğini savunarak, “İddia ediyorum; Anadolu’da şu anda gazetecilerin yüzde 60’ı asgari ücret bile alamıyor. Neden Anadolu basınını bitirmek istiyorlar? Çünkü Anadolu basınını kontrol edemiyorlar” dedi. Basın İlan Kurumu’nun Anadolu basınını yok edişinin son noktasına geldiklerini ileri süren Karaca, şöyle devam etti: “Gazeteler takır takır dökülüyor. Gazete birleştirme adı altında gazeteleri tırpanlamaya başladılar. Bir kısmı maddi imkansızlıklardan dolayı kapandı. Şu anda gerçekten bu işi yapan ve sisteme uyan 100 civarında gazete var. Temsilcilerimiz maalesef bu işlere kulak asmadı ve bugüne geldik. Bugün maalesef Anadolu cayır cayır yanıyor.” Karaca, son olarak çalıştaya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek mücadelelerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

“PARÇALANAN BİR MEDYA İKTİDARIN İŞİNE GELİR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise medyaya yönelik baskıların sona erdirilmesi gerektiğine dikkat çektiği konuşmasında, “Medyaya düşmanlık olur mu? Dünyanın her tarafında medya özgürce yayın yapar ve tüm siyasal aktörler onlara saygı duyarlar. Siz ne kadar kapanırsanız baskıcı yönetim o kadar memnun olur çünkü kendisini eleştirecek hiç kimse kalmaz. Parçalanan bir medya iktidarın işine gelir. Bölersiniz ondan sonra istediğiniz gibi yönetirsiniz. Şu anda çok ciddi bir çürüme ile karşı karşıyayız. ama umudumu yasama yürütme yargıda değil; umudumuz medyada. Sizin kaleminiz güçlü olduğu sürece Türkiye kurtulur. Türkiye’nin bu otoriter rejimden kurtulmasının yolu sizden geçiyor” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından çalıştaya geçildi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER