© Tanık Haber

‘YENİDEN KEMALİST DEVLET, YENİDEN LAİK CUMHURİYET’

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından yapılan açıklamada;  Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 85. yılında saygı ve özlemle andıklarına dikkat çekilerek, “En yüksek sesimizle “Yeniden Kemalist Devlet, Yeniden Laik Cumhuriyet” diyor, siyaset kurumunu ve Ulusumuzu sesimize sahip çıkmaya çağırıyoruz” denildi.

MEHMET IŞIK- Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şubesinden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in 10 Kasım’da ebediyete intikalinin 85. Yılı dolayısıyla yazılı açıklama yapıldı. “Kurtarıcımız, kurucumuz, değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet, şükran, saygı ve özlemle anıyoruz” ifadeleriyle başlayan açıklamada zaferden sonra hızla devrimlere girişildiği anlatıldı. 1 Kasım 1922’de Saltanatın kaldırıldığı hatırlatılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Cumhuriyet’in ilanının hemen ardından başta Eğitim Birliği Yasası ve Hilafetin ilgası olmak üzere Kılık Kıyafet Devrimi, Medeni Yasa, Uluslararası Takvim ve Ölçü Birimlerine geçiş, Harf Devrimi, Dil Devrimi, Üniversite Reformu, tarım ve sanayi atılımları, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi ve diğerleri aralıksız sürdü. Zaten baştan beri temel ilke olan Laiklik, 1928’de ete kemiğe büründü, 1937’de Anayasaya girdi. Batı’nın kan revan içinde ancak 300 yıla sığdırabildiği devrimler 15 yılda başarıldı. ‘Etrak-ı bi idrak’ denilerek hep aşağılanmış 600 yılın tebaası Türkiye Halkı ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türk Milleti’ oldu. Yurttaş diline, tarihine, kültürüne kavuştu, kula kulluk etmekten kurtuldu, özgür birey oldu. Devlet yönetiminden rüşvet, yolsuzluk, nepotizm ve kayırmacılık kovuldu, namus, liyakat, adalet ve bilimsel bilgi esas alındı. Atatürk, mücadelesiyle, ideolojisiyle ve eserleriyle sadece Türk Ulusu için değil, dünya ve özellikle bölgemiz için de değeri her geçen gün daha iyi anlaşılması ve örnek alınması gereken çok büyük bir önderdir. İdeolojisi Kemalizm (Atatürkçülük, Atatürkçü Düşünce Sistemi), çağını aşmış, gelecekte de geçerli olduğunu kanıtlamıştır. Milyonlarca yurttaşımızın -son olarak 29 Ekim 2023’de gece yarısına kadar- her fırsatta akın akın Anıtkabir’e koşmaları boşuna değildir. İç ve dış olumsuz güçlerin; Aydınlanma Devrimleri’nden, Laik Cumhuriyet’ten, Ulusal Birlik’ten, özgüvenden yoksun bırakmak için 100 yıldır çabaladıkları Türk Ulusu, hiç kuşkusuz Atatürk’ün akıl ve bilim yolunda aydınlık geleceğine yürüyecektir. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, tarihin en büyük devrimcisi Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85. yılında saygı ve özlemle anıyor, en yüksek sesimizle ‘Yeniden Kemalist Devlet, Yeniden Laik Cumhuriyet’ diyor, siyaset kurumunu ve Ulusumuz’u sesimize sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER