© Tanık Haber

Yaşayan İznik hazineleri 30. belgeseli yayınlandı

İZNİK BELEDİYESİ HAYATA GEÇİRDİĞİ “YAŞAYAN İZNİK HAZİNELERİ” PROJESİ ÇERÇEVESİNDE 30.BELGESELİNDE ŞAİRLİK YAPAN NAZİF SABANCI’NIN (79) HAYATINI ELE ALDI.

İznik Belediyesi hayata geçirdiği “Yaşayan İznik Hazineleri” projesi çerçevesinde 30.belgeselinde şairlik yapan Nazif Sabancı’nın (79) hayatını ele aldı.


Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının ustaları ile mesleklerinde yarım asrı devirmiş kişilerin hayatları İznik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün “Yaşayan İznik Hazineleri” projesi çerçevesinde belgeselleştirilmeye devam ediyor. Bu çerçevede son olarak uzun yıllar İznik’te yaşamış şair Nazif Sabancı’nın hayatı ele alındı. Çekimler Süleyman Paşa Medresesi’nde bulunan İznik Belediyesi’nin kurmuş olduğu Tarih Arşivi’nde gerçekleşti.


1945 yılında Bulgaristan’ın Kamçıya köyünde dünyaya gelen Nazif Sabancı çocukluk yaşlarında ailesiyle birlikte Çorum’a yerleşti. 11 yıl Çorum’da kalan Sabancı ve ailesi buradan İznik’e göç etti. 1962 yılından bu yana İznik’ten bağını hiç koparmayan şair Nazif Sabancı 28 Şubat darbesi gecesinde uykusundan uyandığında gelen bir ilham ile o günden bu yana şairlik yapıyor. Çıkardığı ‘Surun Dibinde’ yayınıyla şiirlerini bir kitapta toplayan Sabancı hala yazmaya devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER