© Tanık Haber

“Yarış bitmedi”

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri 28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. Turu’na ilişkin olarak fikir alışverişinde bulunmak için bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek çıkan toplantıda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yarışın henüz bitmediğine dikkat çekti.

MERSİN (TANIK HABER)- CHP Mersin İl Örgütü organizesinde toplanan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyelerine CHP İl Başkanı Koral Ömür ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de eşlik etti. Platform üyeleri; ilk turda Meclis’i seçtiklerini, ancak 2. Tur’da artık hükümeti seçeceklerini ve bunun da çok önemli bir seçim olduğunun halka daha iyi aktarılması konusunda, her türlü iş birliğine açık olduklarını söyledi. Seçim günü sandık kurulu görevlilerinin yaşadığı çeşitli sorunları da dile getiren üyeler, bu konuda CHP’ye, sandık kurulu görevlilerine sağladıkları destekler için teşekkür edip, 28 Mayıs’taki 2. Tur seçiminde sorunların yaşanmaması adına neler yapılabileceğine ilişkin önerileri konuşup, tartıştılar.

 “BUNUN 2. ETABI DA VAR”

Başkan Seçer ise Türkiye’nin demokrasi tarihinde ilk kez böyle bir seçim yaşadığını ifade ederek,  “Bunun 2. etabı da var, henüz yarış bitmedi. Asıl hedefimiz; son düzlükte performansı, kondisyonu koruyarak, en zirveye çıkmak ve sonuca ulaşmak” dedi. Seçim çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerine dikkat çeken Seçer, “İl Başkanlığımız kanalıyla bu isimler toplandı ve emin olabilirsiniz, İl Başkanlığımızca yürütülen bu çalışma neticesinde bir kişi dahi dışarıda kalmadı. Ortak bir güç birliği yapıldı. Çok sayıda partilerin de katkılarıyla, seçmenler diğer bölgelere gittiler. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. İl Başkanlığımıza müracaat edip de burada kalan seçmen yok. Herkes eksiksiz Hatay’a, Malatya’ya, Kahramanmaraş’a ve diğer bölgelere gönderildi. Aynı çalışma devam ediyor. Başta deprem bölgesi olmak üzere, o bölgelere gidecek seçmenlerimiz de İl Başkanlığımıza ismini yazdırırsa, ulaşım sorunu çözülecektir” şeklinde konuştu.  CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür de, “2. Tur için hazırlıklarımız yine devam ediyor. Oy kullanmayan, sandığa gitmeyen seçmen var. Hem oyumuza, hem sandığımıza sahip çıkacağız ve 2. Tur’da mevcut iktidara karşı hep beraber başarı elde edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER