© Tanık Haber

ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesince bu yıl 3-4-5 Kasım 2023 tarihleri arasında ‘Şahmeran’ temasıyla ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Tarsus Festivali’nin ilçede kurulu oda başkanlarına yönelik tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Şule İNAN- Mersin Madeni Sanatkarlar Odası Hizmet binasında gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı ile Birlik yöneticileri ve ilçede kurulu meslek odası başkanları katıldı.

Toplantıda Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu, MBB Kültür Daire Başkanı Bengi İspir Özsdülger, MBB Kent Katılım STK ile İlişkiler Şube Müdürü Çağan Coşkuner festivalle ilgili öneri ve görüşlerini dile getirdi. Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı da festivallerin bir bölgenin sosyal,  kültürel ve çevresel gelişiminin yanı sıra ekonomik gelişimine de katkı sunduğuna dikkat çekti. Festivalin gelişimini ve devamlılığını sağlama adına Büyükşehir Belediyesince bu yıl 3/5 Kasım tarihlerinde Şahmeran temasıyla ikincisi düzenlenecek olan  Uluslararası Tarsus Festivali’ne destek olacaklarını söyleyen Başkan Sarı, yerel halk ve meslek kuruluşlarının desteğini alan bir festivalin bölgenin sosyal, kültürel, çevresel gelişiminin yanı sıra ekonomik olarak da sıçramasına katkı sunduğuna işaret etti. Başkan Sarı, bu bağlamda gerçekleştirilen tanıtın ve bilgilendirme toplantısını önemsediklerinin altını çizdi. Birlik ve ilçede kurulu meslek odası başkanları olarak kadim şehrin uluslararası arenada tanıtımına katkı sunma adına destekleyeceklerine vurgu yapan Başkan Sarı, tüm kent bileşenlerinin yanı sıra ilgili branşlardaki meslek odası başkanlarının festival komitesinin yürütmesinde yer almasının festivalinin amacına ulaşmasında önemli katkı sunacağını sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER