“Toroslar’ı kimlere peşkeş çektiniz”
POLİTİKAToroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, koltuğa oturduktan sonra karşılaştığı acı tabloyu gazetecilerle paylaştı. Toroslar’a hizmet yapılmamasının gerekçesinin kentin zengin kaynaklarının peşkeş çekilmesi olduğunu söyleyen Yıldız, “Babasının malını satamayacağı şekilde kentin malını peşkeş çektiler. Her kuruşun peşine düşeceğim ve halkın 1 lirasını rant çetelerine kurban etmeyeceğim. Bunu yapanlarla hukuk önünde hesaplaşacağım” dedi.
SEYRANİ SOLUĞAN / Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Belediye Başkanı seçilmesinin ardından karşılaştığı tabloyu anlattı. Toroslar Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda karşılaştığı tabloyu anlatan Yıldız, “Ben Toroslar doğup büyümüş yaşayan bir insanım. Dolayısıyla Toroslar'daki yaşadığımız şeylerin belediyecilik hizmeti anlamında hiçbir şey yapılmadığını da en iyi ben görüyorum. Hala parklar problem. Hala asfaltımız yok. Çöplerin toplanması problemli. Oysa ki bu bahsettiğimiz işleri yapmak için belediye başkanı şart değiller. Bunlar standart böyle beceri hizmetleridir ne zaman yapılacağı bellidir. Çöpler ne zaman toplanacak, çimler ne zaman biçilecek bellidir. Bunlar belli bir sisteme bağlanmış olacak” diye konuştu.
“TOROSLAR’IN ÇOK ÜSTÜNDE PERSONEL VAR HİZMET YOK”
Toroslar Belediyesinde 870 işçi, 200 memur ve 49 kadrolu işçi olduğu bilgisini veren Yıldız, bunun Toroslar ölçeğinde bir ilçe için çok fazla olduğunu söyledi. Yıldız, “Bunların bir bölümü hiç işe gelmemiş, bazılarının hiç iş tarifi yok. Biz seçimden önce de söylediğim gibi tüm direnmelere karşı işten çıkarmalara başladık. Bu konuda taviz vermeyeceğimizi hiçbir şekilde bu konuda ve affedici olmayacağımızı zaten daha önce de söylemiştik. Kesinlikle ve kesinlikle Toroslar'da çalışmadan maaş almalarına göz yummam. Diğer taraftan çok değerli kadrolarımız var ama çalıştırılmamış adeta kuyuya atılmış. Toroslarımızın çok ciddi şansından bir tanesi çok ciddi yetişmiş kadrosu olmasıdır. Buna rağmen rağmen bizden önceki yöneticilerimiz bunlar yeteri kadar faydalanmamışlardır. Gidip bu arkadaşlarımızı o kuyulardan çıkararak birlikte çalışmak için ortak paydada buluştuk” dedi.
“YATIRIMCI GELMİŞ AMA PROJELER SÜMEN ALTI EDİLMİŞ”
Toroslar’ın kaynağının doğru kullanılması halinde çok hızlı bir dönüşümle Mersin’in en gelişmiş ilçesi olabileceğini savunan Yıldız, “Belediyede ikinci kat diye bilinen bir dehliz var, fabrikanın nereye yapılacağı, iş merkezlerini nereye yapılacağı, yaşam alanlarının konumu gibi konular hep bu katta takılıp kalmış. Planlama işleri bugüne kadar biraz yavaş gitmiş. Başvuru yapılmış sümenin altında kalmış. Eğer bu bir olguysa da algıysa da bunu yok etmemiz lazım. Çünkü diğer ilçelerde yatırım alanları büyüme alanları tıkandı. Artık yeni adres Toroslar olmak zorunda. Toroslar her yönden çok zengin bir kent. Türkiye'de hangi dil konuşuluyorsa o dil Toroslar'da var. Hangi inanç varsa o mutlaka Toroslar’da var. Alanı en büyük nüfusu en büyük gençliği en büyük ilce” diye konuştu.
“TEK TEK TESPİT EDİP HESAP SORACAĞIM”
Yıldız, Toroslar Belediyesinde tespit ettikleri konularla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
“30 yıl boyunca bu kentin neyi vardı. Bu zenginlik kimlere nasıl verildi. Nereye gitti, niye satıldı, satılan bu mülkler gayrimenkullerinden elde edilen gelirler nereye kullanıldı takipçisi olacağız. Kime satıldı daha da önemlisi satılan bu gayrimenkuller gerçek değeri üzerinden mi satıldı yine daha da önemlisi elde edilen bu gelirler Toroslar’a yatırım amaçlı döndürüldü mü döndürülmedi mi onun peşindeyiz. Bundan bir sene önce 1,5 sene önce bugün 2 milyar değerinde bir gayrimenkul 40 milyon gibi küçük bir paraya satıldı. Bunu sormamız lazım Biz çalışıyoruz bizim zenginliklerimizle yeniden kazandırabilirsek görevimize kazandırmaya çalışacağız.
Hala kaldırımlar yoksa, hala parklar yoksa bizim kesinlikle bunun peşine düşmemiz gerekiyor.
Bu kenti yönetenler hamasetle cambaza bak diyerek iş yürütmeye çalıştılar. Toroslar’ın tüm parasını zenginliğini peşkeş çek sonra millete hamaset yap. Babasının malını satamayacağı şekilde kentin malını peşkeş çektiler.
Hiçbir belediye olmayan 18 ağır makinamız var. Hatta trafik şubeye noter yazı yazdık. Önemli bir kısmını bulup getirdik. Birçok belediyede bulunmayan makinalar var ama belli köşelere atılmış. Çok daha kalitesiz makinalar on milyonlarca liraya makina kiralamalar yapılmış. Biz bu makinaları 10 günde kullanmaya başladık. Tek tek kamuoyuna bunları tanıtacağım
Torosların onlarca dükkanı var iş yeri var, düğün salonu var, havuzları var, kiraya vermiş olduğu büfeleri var. Daha tespit etmeye devam ediyoruz. Kira ödenmediği gibi birilerinin özel mülkleri haline gelmiş. 2011 yılında ihalesi bitmiş tesis 2024 yılında hala birileri kullanılıyor.
İnsan babasının malını bu kadar rahat kullanmaz. Baba malı olsa en azından kardeşler itiraz eder belediyede o bile yok. Kişisel namusumu nasıl koruyorsam halkın bana emanet ettiği bu malları koruyacağım.
Çiçek sipariş edilmiş bir tanesi bile belediyeden çıkmamış. Koltuk almışlar kim teslim almış belli değil.
Kimin mitingine çiçek gitmişse o çiçeğin parasını ondan alsınlar
Oturduğumuz koltuğun bile kim sipariş etti, kim teslim aldı bilmiyoruz. Asfaltı kim aldı bilmiyoruz. Bu asfalt dökülmüşse biz neden görmüyoruz
Eski mahalleye çıkartın merkezdeki mahalleleri çıkartın yeni kurulan mahallelerdeki bütün mülkler aslında belediyenin. Mülkleridir. Bunu araştıracağım
Tespit edebildiğimiz borçlarımızın toplamı 719 milyon 772.306 lira. Yani 2024 bütçesi kadar bize devredilmiş borç var. Seçimden az önce 35 milyon borç alınmış. Nerde kullanılmış bilmiyoruz. 70 milyon olarak ödeyeceğiz.
Yıllardır SGK primleri ödenmemiş ama seçimden 15 gün sonra gelip istediler. Ödeyeceğiz ama yılardır neden aklınıza gelmedi.
Bunların tamamı benim Toroslar aşkımla ilgili bir şeydir. Ben kendisini Toroslar’a borçlu hisseden bir insanım. Burada doğmuş, burada büyümüş, kimliğini kişiliğini burada kazanmış, mesleğini burada kazanmış, burada okula gitmiş, burada iş güç sahibi olmuş, ekmeğini kazanmış, çocuğuma burası sayesinde ekmek götürdüm. O yüzden bu kente daha hassasım”
İlginizi Çekebilir