© Tanık Haber

“TİP, sürpriz parti”

Tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de ilgiyle karşılanan partiye katılımlar her geçen çoğalıyor…

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin Milletvekili Adayı Hakan Güneş, önümüzdeki seçimlerin en sürpriz partisinin TİP olacağını söyleyerek, “Değişim isteyen, ‘yeter artık’ diyen ve partinin programından çok, sizinle duygudaşlık kuran bir kitle var. Her açıdan beklentilerimizin çok üzerinde bir ilgi var, bu çok sevindirici” dedi.

Mehmet IŞIK -MERSİN (TANIK HABER)- TİP Mersin Milletvekili Adayı ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Hakan Güneş, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimler kapsamında Tanık Haber’e ziyarette bulundu. Ziyarette, gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Beycan Üçkardeş ve Editör Tayfun Tuna’nın sorularını yanıtlayan Güneş, Mersin’de beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. Güneş; seçime 10 gün kala, vatandaşların ilgisiyle beklentilerinin çok daha yukarılara çıkardığını söylerken, “Biz bir vekil almaya gelmiştik şimdi ise ikinci vekile yönelik çalışıyoruz” diyerek durumu özetledi.

“ÜÇ VEKİL ÇIKARACAK POTANSİYELİMİZ VAR”

Şu an, Mersin’de üç vekil dahi çıkarabilecek potansiyellerinin olduğunu savunan Güneş, “Seçim günü  ‘Gönlümüz partinizden yana, size oy vermek istiyoruz ama’ diyenler ama kısmını söylemeden önce önlerine sandık koyarsanız, biz üç vekil çıkarırız. Bu çok net. Bu çekincenin sebeplerini ise bir kısım insan baraj sorununu düşünüyor, bir kısım insan ‘il barajı var mı?’ diyor. Halbuki her ikisi de olmayan şeyler. Veyahut oylar boşa gider mi endişesi var, bu da doğru değil” şeklinde konuştu.

Bu seçimlerin en sürpriz partisinin Türkiye İşçi Partisi olacağını savunan Güneş, ‘’Değişim isteyen, yeter artık diyen ve partinin programından çok, sizinle duygudaşlık kuran bir kitle var. Her açıdan beklentilerimizin çok üzerinde bir ilgi var, bu çok sevindirici. Depremden önce 20 bine yaklaşan resmi üye sayımız şu anda 50 bine çıkmış durumda, bu rakam 100 bine doğru gidiyor, bu durum hazine yardımı alan partilerle kıyaslandığını önemli bir sayı’’ şeklinde TİP’e olan ilgiyi belirtti.

‘’Gençler ağırlık merkezinde’’

TİP’in, sosyalist hareketin yıllara dayanan büyük bir geleneğinin parçası olduğunu vurgulayan Hakan Güneş, 146 kişilik genç bir ekiple Merkez Yürütme Kurulu da dahil, gençlerin partide büyük bir ağırlık oluştuğunu aktaran Güneş, birinci TİP ruhunu, üçüncü nesil TİP olarak yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Güneş, ‘’Dolayısıyla yılların birikimi hem var hem de yok diyebiliriz’’ ifadelerini kullandı.

Hakan Güneş, son zamanlarda sol siyasete karşı eğilimin artmasını ise, daha çok TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın konuşmalarının toplumda yer bulmasıyla ve Barış Atay’ın söylemlerinin ilgi görmesiyle ilişkilendirerek, TİP’in özellikle ikinci senesinden sonra yükseldiğine dikkat çekti. Güneş, TİP’e yönelik  ‘Sosyal medya partisi’ şeklindeki eleştirileri ise kabul etmeyerek, ‘’Bizim ciddi bir örgütümüz var, il, ilçe ve mahallelerdeki varlığımızla bu algıyı kırdık’’ dedi.

‘’Halk TİP’e güveniyor’’

Aynı zamanda deprem koordinatörü de olan Güneş, 6 Şubat depreminde sürecin başından sonuna dek faaliyette bulunduğunu aktardı. Bölgede çalışmalar yürüttüğünü de söyleyen Güneş, deprem zamanında tüm ülkedeki sivil operasyonu TİP’in gerçekleştirdiğini kaydetti. Halkın partiye güvenini; ‘’Adıyaman ve Maraş illerinde gerekli ve istenilen faaliyetleri tam olarak yürütemedik. Fakat sadece Hatay’da 17-20 tırın bize geldi ve biz dağıttık’’ diyerek, halkın nezdinde güvenilir bir parti olduklarının altını çizdi. O dönemde sahada tek gücün TİP olduğunu aktaran Güneş, ‘’Herhalde bir tek BM Genel Sekreteriyle görüşmedim. İki bin gönüllü, arama kurtarma ekipleriyle beraber, ulusal ve uluslararası tüm kuruluşlarla görüştük, zira sahada bir tek TİP vardı’’ dedi. 

 

‘’Sandıkların başında olacağız’’

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere dair de konuşan Güneş, seçim güvenliği ile ilgili herhangi bir sorun yaşanırsa, en önde TİP’in olacağını söyleyen Güneş, sandıkları savunacaklarının sözünü verdi. ‘’Bizim ciddi bir sokak aktivizmimiz var, biz Gezi ruhunu temsil eden bir partiyiz. Haklı olduğumuz bir yerde de asla geri durmayız, ki partimize yönelik ilginin en büyük sebeplerinden biri de doğru söylemlerle halka dokunmamız’’ şeklinde konuştu.

 

‘’Kaos söylemlerine prim vermeyeceğiz’’

Seçimlere yönelik bazı kaos söylemlerine dair de ‘’Türkiye bir muz cumhuriyeti değil. Parlementer geleneği olan, 1960’lardan itibaren sendikaları, sivil toplumu olan bir ülke. Yani Türkiye’ye kimse Burkina Faso muamelesi yapılamaz. Halkın bu tür kaygılarını gidermek için sandıklara gidilmesi gerektiğinin altını çizen Güneş, sandıksız senaryolara ve söylemlere prim vermeyeceklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER