© Tanık Haber

Ticaret Borsası’ndan sertifikalı barbunya tohumu dağıtımı

MERSİN (TANIK HABER)-6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli deprem ile başlayan ve art arda gelen yeni ve artçı depremlerle birlikte büyük bir felaket yaşanmasının ardından, 50 bini aşkın can kaybı yaşandı.

11 ili sarsan depremlerin en fazla etkilediği alanlardan biri de tarım ve gıda sektörü olurken, ülkenin tarım alanlarının yüzde 16,9’luk kısmı ve gıda üretiminin yüzde 20’sinden fazlasının bu bölgede olduğu biliniyor. Deprem bölgesinin tarım sektörü gayrisafi hasılasındaki payı yüzde 15,1 oranında. Dolayısıyla Türkiye’nin tarımsal ihracatının beşte biri bölgedeki illere ait. Bu illerin üretim, yatırım, ihracat ve istihdam açısından ülke ekonomisine büyük katkıları bulunuyor.

120 ÇİFTÇİYE 13 TON SERTİFİKALI BARBUNYA TOHUMU

‘’Deprem sürecinin etkilerinin uzun vadeli olarak devam edeceği dikkate alındığında gıda arzı ve güvenliği açısından tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması en önemli önceliklerimizdendir’’ açıklamasında bulunan Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, “Bu doğrultuda bugüne kadar imkanlar çerçevesinde ayni ve nakdi katkıda bulunup, borsa tarafından kurulan Mersin Ticaret Borsası Tohumculuk A.Ş. vasıtasıyla bir kez daha elini taşın altına koyduğunu belirterek, ‘’Amacımız sıkıntılı bir dönemden geçen çiftçilerimizin üretim faaliyetlerini sürdürebilmeleri için tohum ihtiyaçlarının karşılanmasına mevcut katkı sunmaktır’’ ifadelerini kullandı. Mersin Ticaret Borsası Başkanı Özdemir, açıklamasında şunları kaydetti: “Mersin Ticaret Borsası olarak Kahramanmaraş ilimizin Afşin ilçesine bağlı ve büyük çoğunluğu Çobanbeyli olmak üzere Emirilyas, Hüyüklü, Arıtaş/Yeşilyurt ve Yeşilyurt/Mustafakemalpaşa köylerinde faaliyet gösteren 120 çiftçimize toplam 13 ton birinci kademe sertifikalı barbunya tohumunu hibe olarak dağıtıyoruz. Böylece Afşin Bölgesi’nde hava koşullarına göre nisan sonu ve mayıs ayı başında başlayacak olan barbunya ekim faaliyetlerinin sekteye uğramamasını hedefliyoruz. Diğer yandan bu sürece katkımız sadece sertifikalı tohum dağıtımı ile sınırlı kalmayıp tohumculuk şirketimiz ekimden hasada kadar çiftçilerimize ücretsiz danışmanlık sağlayacaktır.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER