© Tanık Haber

‘TARSUS FOLKLORU ÜZERİNE’ İKİNCİ BASKI YAPTI

Şule İNAN- Mersin’in Tarsus ilçesinde 20 yıldır yayın yapan Aratos dergisinin hazırladığı “Tarsus Folkloru Üzerine” adlı kitap büyük beğeni topladı. Kitabın ikinci baskısı raflardaki yerini aldı. Antik Çağ’da yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci Tarsuslu filozof Aratos Yayınları kapsamında kent kitaplığına yeni yayınlar kazandırmayı sürdürüyor. Bugüne kadar şiir, öykü, roman ve felsefe kitaplarının yanı sıra Tarsus tarihi ve kültürünü yansıtan 60 kitap yayınlayan Aratos dergisi bünyesinde “Tarsus Folkloru Üzerine” adlı kitabın 2. baskısı Aratos Yayınları’ndan çıktı.

Aratos Dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık, konuya ilişkin olarak, “Halk bilimi açısından Tarsus’un yaşam kültürünü oluşturan ve geleneklerimiz içinde yer alan folklorik tüm ögeler insan edinimlerinin ve ihtiyaçlarının bir sonucu olarak şekillenmiştir.

Tarsus folkloru dediğimiz şey elbette bu kentin özelde Çukurova, genelde ise Anadolu kültüründen bağımsız ve ondan ayrı bir şey değildir. Ancak, yakın çevre etkileşimleri ile birlikte elbette Tarsus ve çevresindeki folklorun kendine özgü yanlarından söz edilebilir.

Zaten Anadolu uygarlıklarının o zengin kültürü de bu kendine has renkleriyle, yerel katkılarla oluşmuyor mu?” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER