© Tanık Haber

“Tarlada izimiz var, çalışıyoruz”

‘Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz’ anlayışı ile hayatın her alanında Mersinlilerin yaşamını kolaylaştıracak hizmetlere imza atan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, en çok önem verdiği konulardan olan ‘üreticileri desteklenme’ alanında yaptığı çalışmalarla her kesimin takdirini toplamaya devam ediyor.

MERSİN (TANIK HABER)-Başkan Seçer’in katılımı ile Erdemli’de ‘Erdemli, Silifke, Mezitli ve Toroslar Sulama Borusu, Hamur Yoğurma Makinesi ve Güneş Paneli Desteği Töreni’ düzenlendi. ‘Destek Büyükşehir’den Üretim Çiftçiden’ sloganı ile düzenlenen dağıtım töreninde Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından toplam 164 üreticiye güneş paneli desteği, 17 mahalleye hamur yoğurma makinesi desteği ve 15 mahalleye toplam 17 bin 376 metre sulama borusu desteği verildi. Törende konuşan Başkan Seçer, üretimin merkezi olarak adlandırdığı Erdemli’de olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “Erdemli’ye gelince enerjimiz yükseliyor. Çünkü başta kadınlar olmak üzere çok enerjik ve çalışkan bir kent. Özellikle kadınlar, Yörük kadınlar taşı sıksa suyunu çıkarır. Üreten, çalışan, vatanına milletine hayırlı çocuklar yetiştiren kadınlar; bizim başımızın tacı onlar. Tarıma yaptığımız desteklerde de kadınlara öncelik tanıyoruz. Tarım deyince dünyada akla Türkiye geliyor. Türkiye'de de Mersin, Mersin'de de özellikle örtü altısıyla, meşhur Lamas Limonu’yla Erdemli geliyor” dedi. Erdemli’nin Mersin'de en hızlı büyüyen ilçelerin başında geldiğini aktaran Seçer, “Erdemli’yi izlemekle belediye başkanlığı olmaz. Erdemli’yi hissetme, takip etmek lazım. Erdemli’de neler oluyor, Erdemli’de nüfus artıyor mu, nasıl bir nüfus artışı oluyor, bu büyümeye öncelik edecek kurumlar ne yapıyor ya da bu büyüme karşısında hangi tedbirleri alıyor. İyi bir yöneticinin, iyi bir belediye başkanının bunu düşünmesi lazım” diye konuştu.

“TARLADA İZİMİZ VAR, ÇALIŞIYORUZ”

Vatandaşlara Erdemli’ye yapılan hizmetlerden memnun olup olmadıklarını soran Başkan Seçer, memnuniyetin fazla olduğunu belirterek, “Vizeyi, hizmetimizle halktan alırız. Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Tarlada izimiz var, çalışıyoruz. Mergin’i, Lamos Köprüsü’nü, Üzümlü’yü, Mezitli’ye bağlayan köprüyü  yapacağız dedik, yaptık. Bugüne kadar tarihinde musluktan su almamış, su içmemiş Ayşe teyzemin suyunu Şahna’da akıttık. Demek ki çalışıyoruz, demek ki emek ediyoruz. Ana caddelerinizi yaptık, yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER