© Tanık Haber

TABİPLERDEN BAKAN KOCA’YA TEPKİ

Aralarında Mersin Tabipler Odası’nın da bulunduğu birçok Tabip Odası temsilcisi Ankara’ya giderek Türk Tabipler Birliği (TBB) yöneticileriyle birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında hekim göçüne dair kullandığı ifadelere ve yaptığı harekete tepki gösterdi.

MEHMET IŞIK - Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi ve Tabip Odaları  yöneticileri TTB binası önünde toplanarak Bakan Koca’nın ifadelerine tepki gösterdi. Basın açıklamasına Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Reyhangül Baloğlu, Yönetim Kurulu üyesi Dr. Selçuk Fidan, TTB Yüksek Onur Kurulu üyesi Dr. Ö. Özkan Özdemir katılım gösterdi. Ortak açıklamayı TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Adalet Çıbık okudu. Çıbık, geçtiğimiz gün Meclis’teki Sağlık Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yurtdışına hekim göçü konusunda ellerindeki verilerin TTB verileri ile uyuşmadığını ve bu konuda TTB'den veri paylaşımı talebinde bulunduklarını söylediğini anlattı. Sağlık Bakanlığı tarafından TTB’den konuya dair istenmiş bir bilginin mevcut olmadığını söyleyen Çıbık, “Ayrıca TTB olarak her ay ve her yıl elimizdeki verileri şeffaflıkla kamuoyu ile paylaşıyoruz. Sayın Bakan bununla da kalmadı, bütçe görüşmelerinde kullandığı ifadeler ve yaptığı el hareketiyle izledikleri politikaları aklamaya, hekimleri ise paragözlükle suçlayarak toplumun gözünde hedef haline getirmeye çalıştı. Sağlıkta şiddetin ve hekim intiharlarının tırmandığı, umutsuzluğun ve geleceksizliğin derinleştiği, fakültelerde tıp kitaplarının yerini yabancı dil kitaplarının aldığı ülkemizde hekim göçünün bakan tarafından indirgendiği yer utanç vericidir” görüşlerini ileri sürdü.

“TÜM MESLEKTAŞLARIMIZI ORTAK MÜCADELEYE DAVET EDİYORUZ”

Çıbık, tüm bunlara karşı; Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın derhal terk edilmesini istediklerini yineleyerek şu taleplerini sıraladı: “Tüm sağlık birimlerinde şiddete karşı güvenli çalışma alanları istiyoruz. Hekim-hasta arasındaki ilişkileri bozacak söylemlerden, hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet içeren dilden vazgeçilmesini istiyoruz. Toplumu hastalıklardan koruyabildiğimiz; tüketim nesnesi değil, hak öznesi olduğumuz bir hekimliği var etmenin koşullarını istiyoruz. İdarecilerin liyakat temelli olmasını ve emekçiler tarafından demokratik olarak seçilmesini istiyoruz. Şehir hastanelerine aktarılan kaynakların koruyucu sağlık birimlerine aktarılmasını istiyoruz. İnsanca hekimlik yapabileceğimiz bir sağlık ortamını hep birlikte inşa edebilmek için tüm meslektaşlarımızı ortak mücadeleye davet ediyoruz.” Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER