© Tanık Haber

‘Sizin çocuklarınızın bizim çocuklarımızdan ne üstünlüğü var?’

MERSİN (TANIK HABER)-Mersin’deki Şişecam fabrikasında çalışan işçiler, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde talep ettikleri ücret artışının kabul edilmemesi üzerine greve gitme kararı aldı.

İşçilerin grev kararını duyurdukları basın açıklamasına katılan ve bir konuşma yapan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin Milletvekili Adayı Doç. Dr. Hakan Güneş, “Sizin çocuklarınızın bizim çocuklarımızdan ne üstünlüğü var? Bu ücretleri nasıl reva görüyorsunuz” ifadelerini kullandı. Şişecam’da çalışan Petrol-İş’e bağlı işçiler, talep ettikleri ücret artışının TİS sürecinde firmanın tarafından kabul edilmemesi nedeniyle 12 Mayıs günü greve gitme kararı aldı. Sendikanın önderliğinde Şişecam fabrikası önünde basın açıklaması düzenleyen işçiler, taleplerini dile getirerek grev kararını duyurdu.

‘BU FABRİKA, İŞÇİLERİNE KÖLE MUAMELESİ YAPMAKTAN UTANÇ DUYMUYOR’

Basın açıklamasına, TİP Mersin Milletvekili Adayı Doç. Dr. Hakan Güneş de katıldı. Konuşmasında, firma tarafından teklif edilen ücret artışının, işçilerin çocuklarını okutmasına dahi yetmeyeceğini vurgulayan Güneş, şunları dile getirdi: “Sevgili arkadaşlar, bu arkamızda gördüğümüz fabrika ülkemizin zenginlik üreten fabrikalarından bir tanesi, hem de en iyilerinden bir tanesi. İşçileriyle, mühendisleriyle, idari personeliyle, herkesin el birliğiyle ürettiği, geliştirdiği, ülkemize katkı sağladığı bir fabrika. Fakat bu kadar zenginlik üreten bu fabrika, az önce başkan da söyledi, nedense işçilerine bir pay vermekten uzak. Onlara köle muamelesi, hatta köleden daha aşağı bir muamele yapmakta en ufak bir utanç duymuyor, vicdansızlığın sınırlarında geziniyor.

‘SİZİN ÇOCUKLARINIZIN BİZİM ÇOCUKLARIMIZDAN NE ÜSTÜNLÜĞÜ VAR?’

Diyorlar ki ‘Biz kendimize o zamları yaparız, milletvekillerine, bakanlara, bürokratlara, 5 tane yerden maaş alan müdürlere, vekillere, yandaşlara yaparız, ama size yapmayız. Çünkü sizin kemer sıkmanız lazım, ülkemizde ekonomimiz iyi değil. Ya niye sadece biz kemer sıkıyoruz, değil mi arkadaşlar? Niye biz sıkıyoruz? Söyledikleri şey şu, sadece ‘Düşük ücret alın’ değil, ‘Kötü evde oturun, doğru dürüst banyonuz, tuvaletiniz olmasın, fayanslarınız dökülsün, çocuklarınız okula gitmesin, sanayi sitesinde çırak olsun’ diyorlar. Dedikleri bu. Çünkü siz bu parayla çocuklarınızı okutamazsınız. Peki sizin çocuklarınızın bizim çocuklarımızdan ne üstünlüğü var? Nasıl reva görüyorsunuz bunu? Neyiniz daha üstün sizin? Bütün bu serveti, zenginliği beraber üretiyoruz. Ama bizim çocuklarımız iyi okullara gidemeyecek, hastamız olduğunda hastaneye gidemeyeceğiz, iyi bir evde oturamayacağız, tatil yapamayacağız, geçtik bunu, soğan bile alamayacağız değil mi?

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER