© Tanık Haber

ŞEHİT ANNESİNİN OKUMA AZMİ

Mersinli şehit Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa’nın annesi Ayla Çiğa, 2019 yılında mezun olduğu Toros Üniversitesi Aşçılık programının ardından aynı üniversitenin İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesine bağlı Psikoloji Bölümünü kazanarak okumanın yaşı olmadığını gösterdi.

MEHMET IŞIK-  Yeni bölümünün kayıt heyecanını yaşayan 62 yaşındaki Çiğa’yı, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz ve Rehber Öğretmen Ali Keskin yalnız bırakmadı. Vali Pehlivan, Psikoloji Bölümü'nü kazanarak öğrenim hayatını sürdüren şehit annesine başarı belgesi takdim etti. Vali Pehlivan, aziz şehidimizin kıymetli annesine, herkese örnek teşkil eden takdire şayan bu başarısından dolayı tebriklerini ve iyi dileklerini iletti. Daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca; okumanın, öğrenmenin yaşının olmadığını hatırlattı. “Beşikten mezara kadar ilim öğrenmek bizim düsturumuzdur” diyen Müdür koca, şöyle devam etti: “Koşullarımız ne olursa olsun, yaşımız ne olursa olsun elimizden geldiği kadar öğrenmeye, çalışmaya, gayret etmeye devam etmeliyiz. Devletimizin vatandaşlarına sunduğu birçok ücretsiz eğitim imkânı var. Bu imkanlardan yaralanmalı, evlatlarımıza örnek olmalıyız. Kalbimizde yeri dolmayacak şehidimizin annesi Sayın Ayla ÇİĞA Hanımefendi'yi en kalbi duygularımla tebrik ediyor, başarısının daim ve herkese örnek olmasını temenni ediyorum.”

“ÜZÜNTÜYÜ UNUTUP DERSE ODAKLANIYORUM”

Toros Üniversitesi’nde aşçılık programı okuduğu dönemde çok güzel zamanlar geçirdiğini ve hayata bakış açısının değiştiğini belirten Ayla Çiğa da, “Bir öğretmen eşi olarak çocuklarım Yiğitcan, Hürcan ve Anacan’ı sınavlara hazırlayan, onlara eğitimin önemini aşılayan ve onları yönlendiren bir anne oldum. Ailece hayatımız boyunca eğitimin öneminin bilinciyle yaşadık. Eğitim hayatım boyunca hayata bakış açım çok değişti. Okulun bahçesine girdiğim zaman, ‘İşte benim yerim burası’ dedim. Bundan sonra  ‘durmak yok, okumak istiyorum’ dedim. Dersler beni zorlamıyor, seviyorum. Hatta bir şeye üzüldüğüm zaman ders çalışıyorum. Bakıyorum ki ders çalışıyorum. Üzüntüyü unutmuş derse odaklanmışım. Benim hayat parçam oldu. Bunun güzelliğini anladım, hissettim. O yüzden de okumak bana ilaç gibi geliyor” ifadelerini kullandı.

“TEKRAR TOROS ÇATISI ALTINDA BULUŞTUK”

Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz ise şehit annelerinin bizlere evlatlarının emaneti olduğuna dikkat çekerek, “Bu azim ve başarı taktire şayandır. Ayla annemiz daha önce üniversitemizde aşçılık programından mezun olarak bizleri gururlandırmıştı, yine bir başarıya imza atarak üniversitemizin psikoloji bölümünü kazandı ve tekrar Toros çatısı altında buluştuk. Ayla annemizin bu azminin, yılmadan çalışmasının hepimize örnek olmasını diliyorum” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER