© Tanık Haber

Seçer, Çavuşlu mitingi’ne katıldı

MERSİN (TANIK HABER)-Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Mersin Milletvekili Adayı Hasan Ufuk Çakır’ın gerçekleştirdiği ‘Çavuşlu Mitingi’ne katıldı.

Toroslar ilçesine bağlı Çavuşlu Mahallesi’nde gerçekleştirilen mitinge Başkan Seçer’in yanı sıra, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Mersin İlçe Gençlik kolları Başkanı Alkım Sümer, CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, CHP Mersin Milletvekili Adayları Talat Dinçer, Emre Yılmaz, Şerife Arıcı Yıldız, CHP il ve ilçe yöneticileri ile Büyükşehir Meclis Üyeleri katıldı.

“BİZ CENGE GİTMİYORUZ. ARKADAŞIZ, KARDEŞİZ, AKRABAYIZ”

Türkiye tarihinin çok önemli bir seçimine gidildiğini belirterek konuşmasına başlayan Başkan Vahap Seçer, bazı kesimlerin süreçte adeta cenke gidermişçesine söylemlerde bulunduğunu belirterek “Savaşa gitmiyoruz, bakın bir yanılgıya düşmeyelim, yüksek tonda sanki birbirimizle cenk ediyormuşuz gibi taraftarlarını heyecana getirmek isteyen siyasetçilere kulağınızı tıkayın. Biz cenge gitmiyoruz. Arkadaşız, kardeşiz, akrabayız. Aynı aileden farklı partilere oy veren insanlar var” diyerek siyasilere sağduyu çağrısında bulundu.

BAŞKAN SEÇER’DEN ‘HAVET’ YANITI DEĞERLENDİRMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Mersin Mitingi’ne katılan vatandaşlara ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi ne hizmeti yaptı ki? Ne yaptı Mersin'e, ne yaptı? Bay Kemal ne yaptı?’ diye sorduğunu, vatandaşların ise ‘Havet’ şeklinde yanıt verdiğini söyleyen Başkan Seçer “Ses çıkmadı. Dikkat ettim, bir daha kulağımı verdim, ‘Havet’ cevabı çıktı. Evet değil ‘Havet’ diyorlar. Sonra arkadaşlarım dediler ki: ‘Başkanım bu topluluğun önemli bir kısmı şehir dışından geldi. O garipler ne bilsin, bindirilmiş kıtalar onlar hayır, Mersin’de yaşayanlar da refleksle Vahap Seçer’e evet dediler, onun için ‘Havet’ çıktı’. Mersin halkı vefalıdır, o yanıt karşısında kalbimden böyle geçti” dedi. Konuşması esnasında çevre apartmanlardan birisinin balkonunda bulunan bir kadının “Tüm mahalle bilir, 1 kuru ekmeğe muhtaçtım. 1 gün kapınıza geldim, 3 gün içinde beni işe soktunuz. Siz beni mağdur etmediniz, ben de sizin yüzünüzü kara çıkarmadım, çıkarmam. Allah sizden razı olsun” diye seslenmesi üzerine Başkan Seçer, “Allah yolunu açık etsin. Çoluğunla çocuğunla mutlu bir hayat nasip etsin. Çalışıyorsun, alın terinin karşılığını alıyorsun. Şimdi bacım oradan teşekkürlerini iletti, tanımam. Ben siyasi görüşünü bilmem, ismini bilmem, soyadını bilmem” yanıtını verdi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER