© Tanık Haber

PTT’DE NELER OLUYOR?

Yeşil sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca son dönemlerde PTT İl müdürlüklerinde yaşandığı iddia edilen sürgün, mobing, usulsüzlük gibi iddiaların basın organlarında sık sık yer aldığını belirterek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM’ye soru önergesi verdi.

MEHMET IŞIK-  Koca, verdiği soru önergesinde sürgün edilen PTT çalışanlarının ise neredeyse tamamının KESK’e bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası üyeleri olduğunu da öne sürerek, “Vekili bulunduğum Mersin ilinde de aynı iddialar söz konusudur. İddialar üzerine görüştüğümüz Mersin Haber Sen üye ve yöneticileri Mersin PTT Başmüdürlüğü’nde PTT çalışanlarına yönelik performans baskısı, mobing, sürgün ve sürgün tehdidi, usulsüzlük gibi durumların yaşandığını belirtmişlerdir” dedi.

2013 sonrası istihdam edilen PTT çalışanlarının aynı işi yapmalarına rağmen yüzde 25’e varan oranda daha az ücret aldığını iddia eden Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca verdiği soru önergesinde aşağıdaki soruların yanıtlanmasını istedi;

Bakanlığınızın basına yansıyan PTT başmüdürlüklerinde gerçekleştiği iddia edilen mobing, performans baskısı ve sürgün haberleriyle ilgili bir çalışması var mıdır? Varsa ne gibi bir çalışma yürütülmektedir? Mersin PTT Başmüdürü Deniz Kaan Uysal’ın Haber Sen üyesi olan PTT çalışanlarına yönelik basında da yer bulan mobing, baskı ve sürgüne gönderme iddialarıyla ilgili bakanlığınızın ne gibi bir çalışması olmuştur? Söz konusu başmüdür ile ilgili bakanlığınızın herhangi bir incelemesi olmuş mudur? PTT işyerlerinde farklı mevzuatlarla istihdam edilen ancak pratikte aynı işi yapan PTT çalışanlarına uygulanan farklı ücret ödemeleriyle ilgili bir çalışmanız var mıdır? Söz konusu adaletsizliği gidermek için bir eylem planınız var mıdır? 7201 sayılı tebligat kanunun PTT başmüdürlüklerince ihlal edildiği ve bu yolla personel alımının yapılmadığı iddiası doğru mudur? Bu konuda bakanlığınızın bir incelemesi olmuş mudur?

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER