PO/Marine’den uluslararası sularda biyoyakıt hamlesi
EKONOMİULUSLARARASI SULARDA ÇİN, AVUSTRALYA, BAE, KUZEY BATI AVRUPA, KARAYİPLER VE ABD KÖRFEZ KIYISI DÂHİL OLMAK ÜZERE ÇOK GENİŞ BİR COĞRAFYAYA HİZMET SUNAN PO/MARİNE, İLK ULUSLARARASI BİYOYAKIT SATIŞ ANLAŞMASINI VİTOL BUNKERS İŞ BİRLİĞİ İLE SİNGAPUR‘DA GERÇEKLEŞTİRDİ. PETROL OFİSİ GRUBU DENİZCİLİK KIDEMLİ MÜDÜRÜ AYDIN YILDIZ
Uluslararası sularda Çin, Avustralya, BAE, Kuzey Batı Avrupa, Karayipler ve ABD Körfez Kıyısı dâhil olmak üzere çok geniş bir coğrafyaya hizmet sunan PO/Marine, ilk uluslararası biyoyakıt satış anlaşmasını Vitol Bunkers iş birliği ile Singapur‘da gerçekleştirdi.
Petrol Ofisi Grubu’nun denizcilik yakıtlarındaki önde gelen markası PO/Marine, yurt dışı ikmal kabiliyetinin de gücüyle çevre dostu yakıt teknolojilerinde önemli bir adım atarak 300 tonluk ilk B24-biyoyakıt ikmal sürecini Singapur sularında tamamladı.
Yapılan açıklamaya göre, sürdürülebilirlik odaklı çalışmaları ile sektöre öncülük edenlerden PO/Marine, geçtiğimiz günlerde aldığı Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikasyonu (ISCC) ile bu alandaki kabiliyetini de tescillemişti. Şirketin aracılık ettiği Singapur’daki ilk B24-biyoyakıt ikmali bu kabiliyetinin somut bir örneğini teşkil etmesi açısından önem taşıyor. PO/Marine ile Vitol Bunkers dünyanın en büyük konteyner gemilerine, kuru yük gemilerine, petrol tankerlerine, LNG taşıyıcılarına, araba gemilerine ve yolcu gemilerine biyoyakıt ikmali yapmak üzere yakın iş birliği içinde çalışıyor. Şirketin uluslararası denizlerde yakıt tedarik ağı Türkiye’nin yanı sıra Singapur, Çin, Avustralya, BAE, Kuzey Batı Avrupa, Karayipler ve ABD Körfez Kıyısına kadar uzanan geniş bir coğrafyayı kapsıyor.
Petrol Ofisi Grubu Denizcilik Kıdemli Müdürü Aydın Yıldız yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sektörün lideri olarak güçlü iş birliklerimiz sayesinde dünyanın dört bir köşesinde pek çok farklı hizmeti sunabilmenin gururunu yaşıyoruz. Singapur’da, Vitol Bunkers ile gerçekleştirilen biyoyakıt ikmali bunun en net örneklerinden biri. Sahip olduğumuz Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikasyonu (ISCC) sayesinde etki alanımız hem küresel boyutta genişliyor hem de çevreye daha duyarlı hale geliyor. Yatırımlarımızı da bu anlamda destekleyerek paydaşlarımızın ihtiyaçları dahilinde dünyanın her köşesinde 7/24 hizmet veriyoruz. Sektörümüzün öncüsü olarak dünyamızın geleceği için yapıcı adımlar atarken en kaliteli hizmeti sunmaya devam edeceğiz.”
Vitol Bunkers Dekarbonizasyon ve Ticaret Yöneticisi Ammar Hussaini ise açıklamasında, "PO/Marine ile olan iş birliğimizden büyük memnuniyet duyuyoruz. Biyoyakıtlar hiç kuşkusuz ki denizcilik sektörünün karbonsuzlaşmasında büyük öneme sahip. Biz de Vitol Bunkers olarak Singapur’da 2022’den bu yana biyoyakıt ikmali gerçekleştiriyoruz" dedi.
Sürdürülebilirlik yaklaşımıyla denizlerdeki altyapısını her geçen gün geliştiren şirketin, sektörde fark oluşturacak işlere imza atmayı sürdüreceği belirtildi.
İlginizi Çekebilir