© Tanık Haber

Orman emekçileri hakkını kazandı

Mehmet IŞIK - MERSİN (TANIK HABER)-Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, 5620 sayılı ve 696 sayılı kanun hükmünce çalışan orman emekçilerinin kadrolarıyla ilgili yaptığı açıklamada süresi dolmayan işçilerin de çalışmaya devam edebileceğini belirtti.

Başkan Aslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; yıllardır devlette kadrosunda 5620 sayılı kanun kapsamında çalışan, akabinde 696 sayılı KHK ile kamuya geçen çalışanların, kadrolu veya 12 ay süresince çalıştığını söylerken; süreci, ‘’12 ay iş, 12 ay aş’’ şeklinde tabir etti.

Aslan, orman emekçisi çalışanlarının taleplerini şu şekilde açıkladı: “Geçtiğimiz aylarda 5696 sayılı kanunda yasa değişikliği yapılarak kanuna tabi olan tüm işçiler, kadroya geçirildi. Kadroyu dolduramayanların ise yıllık 12 ay çalışma süreleri uzatıldı. Bununla ilgili eskiden Maliye Bakanlığından imza alınıyordu, Bakanlığın izni kaldırılınca şimdi ilgili bakanın onayıyla çalışanların süresi uzamış oluyor. Baktığımız zaman, Orman Genel Müdürlüğünün Bakanlığa sunduğu talepler neticesinde, Bakanlık tarafından onaylanarak kadroya geçemeyen, çok az sayıda çalışan bundan böyle yıldan yıla çalışmaya devam edecek.’’

“696 KHK ÇALIŞANLARI İÇİN ÇALIŞMALAR SONUÇ GETİRDİ”

Settar Aslan, söz konusu taleplerin gerisinde bir tek 696 sayılı KHK çalışan çalışanlarımız kaldığını söylerken, konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Tarım Bakanlığına ve Orman Genel Müdürlüğüne, TİGEM İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ve Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüklerine bir yazı yazarak, söz konusu KHK tabi olarak çalışanların da 5620 sayılı yasa değişikliğine tabi olduğunu ve kapsadığını ifade ettiğini kaydetti. Aslan sözlerinin devamında: “Bunun üzerine Bakanlık, çeşitli devlet kurumlarından görüş alarak bu çalışanların süresi dolanların kadroya, dolmayanların ise 11 ay 29 gün çalışabilecekleri yönünde bir görüş bildirilmesi üzerine şu anda 696 KHK hükmünde çalışanların süresi dolmayanların çalışamaya devam edebileceğini belirtti. Söz konusu olan arkadaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER