© Tanık Haber

ÖĞRETMENLERE DRONE EĞİTİMİ

Mezitli ilçesindeki 103 öğretmen drone eğitimi alıyor…

RAZİYE ERDEN- Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında öğretmenlere yönelik drone eğitimi vermeye başladı. 3 gün boyunca sürecek eğitimlerde 103 öğretmen drone uçurmayı öğrenecek.

Mezitli’deki öğretmenlere de 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi olarak drone eğitimi verilmeye başlandı. Eğitimden sonra öğretmenler, drone uçuşuyla ilgili edindikleri bilgileri sınıf ortamında ve farklı projelerde kullanabilecekler. Bu da öğretmenlerin öğrencilerine daha interaktif ve yenilikçi bir eğitim sunmalarına yardımcı olacak. Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de bu tür etkinliklerle öğretmenlere destek sunmayı ve onların profesyonel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Eğitimlerin koordinatörlüğünü Serkan Okay, eğitmenliğini ise Erdal Sağlam yapıyor. Bu kapsamda ilk eğitim İçel Anadolu Lisesi’nde verildi. Eğitim sonrasında ise Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Badas ve şube müdürlerinin de katıldığı bir törenle öğretmenlere sertifika verildi.

“İNSAN ÖĞRENMEYİ BIRAKTIĞINDA YAŞLANIR”

Törende konuşan Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş öncelikle meslektaşlarını tebrik ederek, “Bu çok keyifli kursu tamamlayan sevgili meslektaşlarım, sizlerden güzel çekimler bekliyoruz” dedi. “Biz eğitimcilerin çok yönlü olmaları, farklı alanlarda kendilerini geliştirmeleri çocuklarımızın geleceği açısından, ufuklarının genişlemesi açısından çok kıymetli” diyen Müdür Durmuş, şöyle devam etti: “İnsan öğrenmeyi bıraktığında yaşlanır. Sizleri canı yürekten kutluyor, bu anlamlı günü daha da anlamlı kıldığınız için teşekkür ediyorum. Öğretmenler Günümüz kutlu olsun; hep beraber birlik beraberlik içinde sağlıklı, mutlu, huzurlu bir meslek hayatı geçirmeyi; ülkemize hayırlı evlatlar yetiştirmeyi temenni ediyorum.” Durmuş, konuşmasının ardından drone eğitimine katılan öğretmenlere sertifikalarını verdi. İHA eğitmeni Erdal Sağlam ise eğitimle ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, “Bizleri biz yapan toplumlara yön veren öğretmenlerimizin öncelikle Öğretmenler Günü’nü canı gönülden kutluyor bu eğitime katılan tüm öğretmenlerimize hayatları boyunca başarılar diliyorum” dedi. Sağlam, eğitimlerin dört aşamadan oluştuğunu söyleyerek, “Bunlar, teorik eğitim, similasyon eğitimi, joistik kumanda ve beden dili ile uygulamalı olarak gerçekleşiyor” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER