© Tanık Haber

Muğla Korolar Şenliği başladı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ (MSKÜ) VE MUĞLA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİNDE, EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI İLE MUĞLA BİLİM VE SANAT MERKEZİ (BİLSEM) KOORDİNASYONUNDA BU YIL 2.Sİ DÜZENLENEN MUĞLA KOROLAR ŞENLİĞİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE BAŞLADI.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ile Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) koordinasyonunda bu yıl 2.si düzenlenen Muğla Korolar Şenliği Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.


34 koro ile bin 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek olan Korolar Şenliği’nin açılış konuşmasını BİLSEM Müdürü Bekir Cevizci yaptı. Cevizci, “Muğla Bilim ve Sanat Merkezi ile Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünün ortak çabalarıyla hayat bulan bu şenlik, sanatın birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu yıl 6-7-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan şenliğimizde, Muğla’mızın dört bir yanından gelen 34 koro bin 100 öğrencimizin performanslarını sergileyeceği sahne, sanatın ve müziğin coşkusuna tanıklık edeceğiz. Genç yeteneklerimizin aylar süren emekleri, burada meyvelerini verecek ve bizlere unutulmaz anlar yaşatacak. Sanat sadece estetik bir zevk sunmakla kalmaz, aynı zamanda toplumsal bilinci güçlendirir ve gençlerimizin kişisel gelişimine katkı sunar. Şenliğimizin tüm katılımcılarda güzel anılar bırakması ve gelecek nesillere sanatın ışığını taşımasını arzu ediyorum” diye konuştu.


“Amacımız Muğla2da müzik ve koro eğitimine dikkat çekmek”


MSKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gülce Coşkun Şentürk, “Müzik eğitiminin önemli boyutlarından biri koro eğitimidir. Koro eğitiminin işlevselliği bu eğitimi alan kişiler üzerinde olumlu yönde birçok iz bıraktığı bilinmektedir. Yapılan araştırmalar, koro eğitiminin bireyin ses gelişimine katkı sağladığını, müziksel anlatımı geliştirdiğini, aile, arkadaş ve çevresine karşı olan davranışlarını olumlu yönde etkilediğini biliyoruz. Bu bağlamda Muğla’da müzik ve koro eğitimine dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla Muğla Korolar Şenliği’ni gerçekleştirmeyi çok istedik. Geçen yıl 26 koroyla başladığımız şenliğimizde bu yıl 34 koro katılıyor. Öğrencilerimizden aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz. Etkinliğimize destek sağlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ve Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay ile emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.


“Öğrencilerimiz performanslarını sanatsal bir ortamda sergiliyor”


İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ise, “BİLSEM yıl sonu şenlikleri kapsamında düzenlenen bu organizasyonda amacımız bütün ilçelerimizde yüreği müzik sevgisi ile atan çocuklarımızın ve gençlerimizin müziksel performanslarını sanatsal bir ortamda sergilemelerini sağlamak ve Muğla’da müzik eğitimine, koro eğitimine dikkat çekerek bu anlamda farkındalık oluşturmaktır” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Korolar Şenliği, MBB Türk Halk Dansları Bölümü öğrencilerinin dans gösterisinin ardından MSKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosu ile başladı.


6-7-8 Mayıs tarihlerinde 3 gün sürecek olan Korolar Şenliğinde 34 koro ile bin 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek.


Şenliğin ödül töreni ise 8 Mayıs Çarşamba günü saat 16.00’da kapanış programıyla yapılacak.


Programa; MSKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Raşit Işık, Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Şamil Türkay Aktürk, MSKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gülce Coşkun Şentürk, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, BİLSEM Müdürü Bekir Cevizci, Şube Başkanı Muhammer Cihan, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER