© Tanık Haber

“’MİLLİ GELİR ARTACAK’ DEDİLER, GERGİNLİK ARTTI!”

Milletvekili Mehmet Karaman, “Seçimden önce milli gelir artacak dediler, seçimden sonra gerginlik arttı. ‘Memura, emekliye, işçiye zam yapılacak’ dediler. Zammı yaptı, daha ‘zam’ vatandaşın eline geçmeden her şey iki, üç misli arttı. Vatandaş artık elini hiçbir şeye süremiyor” dedi.

MEHMET IŞIK-  Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman “Millet-Vekili Türkiye Buluşmaları” kapsamında Mersin’e geldi. Saadet Partisi Mersin İl Başkanlığı, yerel seçim ve gündemdeki konular ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman’ın katılımı ile gerçekleşen toplantıya; sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

“İLK MUHALEFET GRUBUMUZU KURDUK”

Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, “İttifak yaptığımız süreçte deva partisi, gelecek partisi ile de görüşmelerimizi yaptık. Gelecek Partisi’nin 10 milletvekili partimizin grubuna katıldı ve Saadet, Gelecek Grubu olarak 7 Temmuz’da ilk grup toplantımızı yaptık. İlk muhalefet grubumuzu kurduk. Türkiye’de yankı bulduğunu düşünüyoruz. Ancak çok kısa sürdü. 14 Temmuz’da meclis tatile girdi” dedi.

‘HAYRA MOTOR, ŞERRE FREN OLACAĞIZ’

Gelecek partisi ile kurdukları gruptan vatandaşların haberleri olmadığından yakınan Karaman, Mersin’le ilgili ziyaretlerinin de bununla ilgili olduğunu belirtti. Karaman, “Her arkadaşımıza 9 vilayet verildi. Geçen hafta Niğde, Aksaray, Nevşehir’deydim. Bu haftada Gaziantep, Kilis, Adana ve son olarak Mersin’de son programımızı yapıp Ankara’ya döneceğim. 1 Ekim’de TBMM toplanacak. Asıl toplantı 3 Ekim’de yapılacak. Erbakan hocamızın söylediği şu cümleden ilham alarak ‘biz hayra motor, şerre fren olacağız. Yani iktidar partisinin yöneticileri hayırlı ne kadar iş yaparsa bunlara yardımcı olacağız. Ama ülkenin yararına olmayan işlerde de engel olacağız. Herhangi bir muhalefet partisi de hayırlı bir iş teklif ediyorsa meclise buna destek olacağız. Muhalefet- iktidar ayrımı yapmayacağız. Biz memleketin lehine olan her şeyde parlamentoda müspet oy kullanacağımızı, memleketin hayrına olmayan şeylerde de muhalefet olacağımızı her defasında söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘GAZ VARSA GAZA NEDEN ZAM YAPIYORSUNUZ!’

TBMM’de muhalefetin yeteri kadar söz hakkı olmadığını öne süren Karaman, iktidara yüklendi. Milletvekili Karaman şöyle devam etti: “Seçim öncesi faizler düşmeli dediler, seçim sonrası faizler yükselmeye başladı. Seçim öncesi Karadeniz’de gaz, Gabar’da petrol var dediler, seçimden sonra petrole, gaza, elektriğe habire zam yaptılar. Şimdi doğal gaz faturaları 1 ay ödendi. 25 metreküpte ödeniyor. Gaz bulduk diye bunu ödüyorlar. Gaz varsa gaza neden zam yapıyorsunuz. Bir şey söyleyince bana arkadaşlarımız bana kızıyor. Köyde kardeşlerimiz odun, tezek yakıyor. Bu kardeşlerimizden aldığınız vergilerle, şehirde oturanın doğal gaz faturasını neden ödüyorsunuz? Bu haksızlık değil mi? Öyle bir hale geldik ki söylenen başka, icraat edilen başka. Seçimden önce milli gelir artacak dediler, seçimden sonra gerginlik arttı. ‘Memura, emekliye, işçiye zam yapılacak’ dediler. Zammı yaptı. Daha zam vatandaşın eline geçmeden her yerde zam iki, üç misli arttı. Vatandaş artık elini hiçbir şeye süremiyor. Ağustos ayında Karadeniz’deydim. Biber fiyatında 105 TL yazıyor. Altına da not düşmüş ‘bu fiyatın 105 TL olmasının sebebi ben zannetmeyin, bunun sebebi 14 Mayıs’ta verdiğiniz oydur.’ Diye. Vatandaşların güzel buluşları oluyor bazen. Cumhurbaşkanı bir cümle kullandı; ‘bu kötü gidişata Mart 2024’te son vereceğiz’. Bu cümle kime söylendi acaba, kötü gidişat kimin eseridir. Eğer Türkiye kötü gidiyorsa bu kötü gidişata da son verecekse bunun sebebi kimdir? Şimdi burada mesaj yerel yönetimde oy kullanacak vatandaşlara. Diyor ki; ‘ben Türkiye’yi kötü yönettim, yerel yönetimleri hiç olmazsa benden alın.’ Biz 1991’de Milliyetçi Çalışma Partisi ve İslahat ve Demokrasi Partisi ile ittifak yaptık. Mecliste ilk defa grup kurduk 2 Eylül sonrası sonraki seçimde belediyeleri aldık. Bir sonraki seçimde parlamento da birinci olduk. Bu seçimde de grubumuzu kurduk. Parlamento da şiddetli bir şekilde ‘hayra motor, şerre fren’ gayreti içerisinde olacağız.”

“EN İYİ ADAYI BULACAĞIZ”

Belediye seçimlerini kazanacaklarını ve bunu nasıl yapacaklarını anlatan Karaman, “Saadet Partisi olarak en iyi adayı bulacağız. Diğer partilere de diyeceğiz ki bizim adayımız en iyisi. Onlarda en iyi adayı bulacak diyecekler ki; ‘biz bulduk bize destek verin.’ En iyi adayı kim bulursa onun etrafında kenetleneceğiz. Bu seçim önemli” İfadelerini kullandı.

“DİPLOMALI İŞSİZ ORDUSU MEYDANA GETİRİYORUZ”

“Gerçekten Türkiye’de okuyan üniversite mezunlarının çoğu yurtdışına kaçıyor. Geçen yıl İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun olan 60 öğrencinin 58’i Almanya’ya gitmiş, 2 tanesi Türkiye’de kalmış. Bu öğrencilerin hepsi Türkiye’de üniversite kazanmış ama Türkiye’de okumak istemiyor” diyen Karaman, şunları kaydetti: “Çünkü gelecekte bir iş bulma umudu yok. 2021’de 60 bin kişi Türkiye’den irtica etmiş Avrupa ülkelerine 2022’de 80 bin, bu senenin 7-8-9 ayında 100 bini geçmiş. Umutsuz, diploma vermekle olmuyor. Diplomalı işsiz ordusu meydana getiriyoruz. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite mezunu masa başı iş istiyor. Türkiye’de Suriyeli dolu bütün ara eleman onlarda neden bizim gençlerde diploma var ‘ben üniversite mezunuyum, o iş yapmam’ diyor. Belediyeler sosyal yardım yapıyor, bir gencin eline 10 bin, 5 bin sosyal yardım veririnsen o çocuk hiçbir yerde çalışmaz. Sen o paralarla iş, üretim imkanı getirirsen bu çocuklar gelir orada çalışır. Onun için bunların hepsini dikkate alarak, Türkiye’mizi daha iyi bir hale getirme noktasında gayret göstereceğiz. İşte onun yaşanabilir, yeniden bir Türkiye ancak Milli görüşle olur’ diyoruz ve yerel medya biz çok yer veriyor teşekkür ediyorum. Ulusal medyada ise bizim partimizin grup kurduğuna dair bir tek haber çıkmadı.”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER