© Tanık Haber

‘’Mevcut düzen değişmeli’’

MERSİN (TANIK HABER)-Kamu işçilerinin maaş azlığına yönelik açıklama yapan Hürriyet Büro-Sen Mersin İl Temsilcisi Mustafa Güven, aynı zamanda bu durumdan şikayetçi olmayan ‘’yandaş sendika’’lara da dikkat çekerek, mevcut düzenin değişmesi gerektiğini savundu.

Güven, yaptığı açıklamada; kamu işçilerinin taban aylıklarının 15 bin TL. yapılıp üzerine yüzde 45 zammın verildiğine dikkat çekerek, “Kamu işçilerine yüzde 45 zammın verildiği masaya malum-sen otursa idi yüzde 4,5 zammı kabul eder ve imzalardı. Teşkilatlarında ayakta alkışlarlardı. Sizlere 3 ayda bir toplu sözleşme ikramiyesi verdiler maaşınızı elinizden aldılar. Memuru yoksulluğa mahkum eden bu düzen değişmelidir” şeklinde konuştu. Aynı zamanda açıklanan yeni zamla en düşük kamu işçisinin maaşının 15 bin TL. olduğuna vurgu yapan Mustafa Güven, bunun sonucunda, 9 yıllık bir memurun kamu işçisinden daha düşük maaş alacağının altını çizdi.

“YANDAŞ SENDİKA DÜZENİ DEĞİŞMELİ”

“Kamu çalışanlarını yoksulluk sınırı altında maaşa mahkum eden, siyasete ram olan yandaş sendika düzeni değişmelidir’’ diyen Güven, iktidarın ‘’yandaş sendikalarla’’ birlikte kamu çalışanlarını sefalete mahkum ettiğini savundu. 2022 Ocak ayında verdiği %2,5 zammın dahi Temmuz enflasyon farkından düştüğünü belirten Mustafa Güven, iktidarın yine Temmuz ayını tarih olarak verdiğini söyledi.

‘’MEMURLAR ÜVEY EVLAT DEĞİL’’

Güven, “Artık, yeter memurlar bu ülkenin üvey evlatları değildir. Memur en alt gelir grubu olmuştur. Memurlar hakkını istiyor. Bunların yanında Hürriyetçi Sendikaların önünü kesmek için, %2 baraj çıkartmak için sabaha kadar Mecliste yatan sarı sendikaların başkanlarından memura zam için ses seda yoktur. Hallerinden memnundurlar” diyerek memurların isyanlarını dile getirdi.

Acilen çözüm bekleyen diğer sorunlara da değinen Mustafa Güven, şunları kaydetti: “Mağdur olan, Hazine ve maliye Bakanlığı bünyesinde görev yapan tüm memur ve V.H.K.İ. kadrolarında çalışan personeller, Devletin tüm gelirlerinin toplanmasından giderlerin harcanmasına kadar yapılan tüm iş ve işlemlerde Uzman-Memur V.H.K.İ. ayrımı yapmadan özverili olarak çalışan ilk uzmanlığın verildiği tarihten önce Memur ve V.H.K.İ. kadrolarını işgal eden tüm personellerine sınavsız şartsız Defterdarlık ve Gelir Uzmanlığı kadrolarının verilmesi gerekmektedir.

Ticaret Bakanlığında ise Gümrük personelinin mesai katsayılarını güncelleyen düzenleme Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş tarafından imzalanarak Hazine ve Maliye Bakanlığına yollanışsa da 3 aydır Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nurettin Nebati’nin imzalamasını beklemektedir. Gümrük personeli üzgündür ve Sayın bakanımızdan müjdeli haber beklemektedirler.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER