Mersinli öğrenciler STEM laboratuvarında çalışma yaptı
EĞİTİMMUHTAR KENT'İN KURDUĞU VAKIF TARAFINDAN SEV MİSAK-I MİLLİ OKULU TARİHİ BİNASINDA AÇILAN STEM LABORATUVAR ÇALIŞMALARI, BÜYÜKŞEHİR KADIN VE ÇOCUK BİLİM, TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERLE BAŞLADI.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri, sosyal sorumluluk projelerinde de yer alıyor. Türkiye’nin dünya çapında yetiştirdiği en önemli isimler arasında yer alan iş insanı Muhtar Kent, özel bir kolej ile Tarsus SEV İlköğretim Okuluna STEM laboratuvarı kurulmasına katkıda bulundu.
Muhtar Kent’in kurduğu vakıf tarafından SEV Misak-ı Milli Okulu tarihi binasında açılan STEM laboratuvar çalışmaları, Büyükşehir Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyelerinde eğitim gören öğrencilerle başladı.
‘Mesafeler bilime engel değil’ sloganıyla hareket eden Büyükşehir Bilimbüs otobüsüyle Tarsus’taki özel koleje götürülen Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyelerinde eğitim gören öğrenciler, burada unutamayacakları deneyim yaşadılar. Eğlenceli bir şekilde gerçekleşen Muhtar Kent Vakfı Stem Laboratuvarı çalışmaları kapsamında başta ahşap atölyesi olmak üzere; girişimcilik, ekonomi, robotik kodlama ve daha pek çok atölye çalışması gerçekleştirildi.
Vakfın destekleriyle yurt dışında birçok önemli üniversite de okuyan gönüllü öğrencilerin eğitmen olarak yer aldığı projeye katılan öğrenciler, interaktif çalışmalarla bilgilerini pekiştirme ve yeni şeyler öğrenme fırsatı yakaladılar.
“Öğrencilerdeki istek, farkındalık etkinlikleriyle daha da artıyor”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri Sorumlusu Emre Aşkın, atölye çalışmalarının oldukça verimli geçtiğine dikkati çekerek, özel bir kolej ile beraber bir sosyal sorumluluk projesini başlattıklarını ve öğrencilerin bu projeye katılım sağladıklarını vurguladı. Aşkın, “Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyeleri olarak çocuklarımızın üretimle buluşmalarını, bilimi tanımalarını ve bununla ilgili çalışmalar yapmalarını destekliyoruz. Bu noktada atölyelerimiz fark oluşturmaya başladı. Çocukların yapmış olduğu çalışmalar, onların eğlenerek yeni icatlar ortaya çıkartmalarını destekliyor. Bu noktada da ‘Mesafeler bilime engel değil’ projesiyle, Mersin’in bütün ilçelerine ulaşıyoruz" dedi.
Öğrencilerdeki isteğin, farkındalık etkinlikleriyle daha da arttığını ve pozitif yönde etki sağladığını vurgulayan Aşkın, “Bilim atölyelerinin temel amacı; çocukların üretimle buluşmalarını sağlamak ve yapmış olduğu çalışmalarda, bütün materyalleri sınırsız bir şekilde kullanma hakkına sahip olmalarıdır. Atölyelerimizde 3 aylık eğitimler sağlıyor ve bu eğitimlerin sonucunda performans değerlendirme sınavları yapıyoruz. Sınavlardan sonra da çocuklarımızı bu konuda yaptıkları çalışmalarda izliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Bence herkes için güzel bir deneyim”
Projede gönüllü olan eğitmenlerden Yusuf Taha Eker, “Hem çocuklar hem de bizler için güzel bir etkinlik. Onlarla buluşmak, bilim üstüne konuşmak, böyle etkinliklerle onları bilgilendirmek, bence herkes için güzel bir deneyim. Bunu sağlayan herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu..
Öğrencilerden etkinlikten memnun kaldılar
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesinde eğitim gören 10 yaşındaki Sıla Burkev, “Kadın ve Çocuk Bilim Atölyelerine çok teşekkür ederim. Bugün abilerimiz ve ablalarımız bizlere hücrelerimizi ve beynimizin nasıl çalıştığını öğrettiler. Bize çok güzel bilgiler verdiler” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir