© Tanık Haber

‘MERSİN'İN ZENGİNLİKLERİNİ ANLATMAYI AMAÇLADIK’

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, kenti farklı yönleriyle tanıtan "Mersin'im" adlı 5. dijital kitabın müdürlüğün web sitesinde yayımlandığını anımsatarak, “Mersin'in zenginliklerini anlatmayı amaçladık” dedi.

MEHMET IŞIK-  İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kentimizi tanıtıcı materyallere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda müdürlüğün web sitesinde “Mersin’im” adlı dijital kitap okuyucularla buluştu. Kitapla ilgili yazılı açıklama yapan Müdür Adem Koca; yaşadığımız şehri tanımanın tarihini, kültürünü, coğrafyasını bilmenin insanın kendisini tanımak gibi olduğunu söyledi.  “Yaşadığımız şehrin olanakları bizlerin yaşamlarını doğrudan etkilemektedir” diyen Müdür Koca; yaylalarıyla, geniş kıyı şeridiyle, tarım ve turizm alanlarıyla sakinlerine birçok olanağı aynı anda sunabilen, köklü bir tarihe ve kültüre sahip Mersin’in, her yönüyle çok zengin; yaşanmaya, görülmeye değer bir şehir olduğunu dikkat çekti.

KENTİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI

Eğitim camiası olarak kendilerinin de bu güzel şehri evlatlarına tanıtmanın, bu kadim kültürü yaşatmanın ve yeni nesillere anlatmanın görevleri olduğunu ifade eden Müdür Koca, “Bu sorumlulukla Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak birçok proje gerçekleştirmekteyiz. Geleneksel meslekler, Müdürlüğümüze bağlı kurumlarımızda açılan kurslarımızla yaşatılmakta, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından çıkarılan ‘Mersin'de Gezdikçe Öğreniyorum’ adlı dijital gezi rehberimizle ilimizin gezilip görülecek yerleri tanıtılmakta, ‘81 Çalıkuşu Mersin’ dergimizin her sayısında ilimizin doğal ve tarihi güzellikleri detaylı olarak anlatılmakta, Ürün Tanıtma Kataloğu’muzda ilimizin yerel el işlerine yer verilmekte, Eğitim Tarihi Albümü’nde ilimizin eğitim tarihine ışık tutulmaktadır. Hazırladığımız beşinci kitabımız Mersin'im ile de ilimizi farklı yönleriyle tanıtmayı, eğitim camiamıza ve tüm vatandaşlarımıza Mersin'in zenginliklerini anlatmayı amaçladık” sözlerini aktardı. Müdür koca son olarak, bu kitabın ortaya çıkmasında emeği geçen tüm meslektaşlarına teşekkür ederek, “'Mersin'de Okudukça Güzelleşir Hayat' mottosuyla tüm kitaplarımızın okurlarla buluşmasını, ilimizi tanıtan yeni kitabımızın tüm eğitim camiamıza ve Mersinimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER