© Tanık Haber

MERSİN’DE ZAFER COŞKUSU

Mersin’de 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

MEHMET IŞIK- Mersin Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıldönümü nedeniyle kutlama programı düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen program; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Kültür Merkezi’nin Şeref Salonu’na geçerek, tebrikleri kabul etti. Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden program da; Vali Pehlivan, Tuğamiral Gedik ve Başkan Seçer askeri ciple tören alanında ki vatandaşları selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türk Bayrağı göndere çekildi.

“BÜYÜK TAARRUZU COŞKUYLA KUTLUYORUZ”

Deniz Teğmen Musa Aras, törende günün anlam ve önemine hitaben konuşma yaptı. Teğmen Aras “Yüce Türk Milleti Ulusunun Bağımsızlık ve onuru uğruna neler başarabileceğinin mükemmel örneği olan Türk Tarihine 101 yıl önce altın harflerle yazılmış büyük taarruzu coşkuyla kutluyoruz. Bu zafer tarihin her döneminde hür yaşamış yüce Türk Ulusunun Ulu Önderinin etrafında birleştiği Milli beraberlik ve ruhu içerisinde ‘ya istiklal ya ölüm’ parolası ile sürdürdüğü bir bağımsız mücadelesinin zaferidir. Milletimize esareti reva görenlere karşı büyük önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan hürriyet mücadelesinin zincirinin en önemli halkası 30 Ağustos Zaferi ile tamamlanmıştır. Bu zaferle yüce Türk Milleti kayıtsız ve şartsız olarak egemenliğini eline almış genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmış. Dumlupınar’da akıttıkları kanla bu semalara yükselen şehit ruhları Türkiye Cumhuriyeti ebedi muhafızları olarak yerlerini almışlardır. Bugün Türk silahları kuvvetlerine görevli personel olarak 101. Yıl dönümünü kutladığımız, bu müthiş zaferi yaratan büyük Türk Milletinin ve ordusunun mensubu olmanın onuru ve gururu içerisinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

Konuşmadan sonra Jandarma Komando Birliği ekibi ‘Zeybek’ oynadı. Ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Oyunları grubu dans gösterisi gerçekleştirdi. Tören; Bayrak Flama Grubu, Askeri Birlik, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Jandarma Komando Birliği, Çevik Kuvvet Ekibi ve sporcuların geçişi ile son buldu.

“30 AĞUSTOS; SAVAŞ MEYDANLARINDA MÜCADELEMİZİN ZAFERLE TAÇLANDIĞI BİR GÜN”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, tören sonrası değerlendirme yaptı.  Seçer, 30 Ağustos’un Türk milleti için oldukça önemli bir gün olduğuna dikkat çekerek, “30 Ağustos; savaş meydanlarında mücadelemizin zaferle taçlandığı bir gün. Cumhuriyet’in kurulmasının ilk adımı, bağımsız bir devletin oluşmasının ilk adımdır. Bu vesileyle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve gazilerimizi de saygıyla anıyorum. Bu toprakları bize canlarıyla, kanlarıyla mücadele ederek miras bıraktılar. Biz onların torunlarına düşen o aldığımız bayrağı daha da yükselterek taşımak, onların savaş meydanlarında verdiği mücadeleyi bugün modern dünyada diğer ülkelerle rekabet ederek, daha fazla çalışarak, daha fazla ekonomik refah sağlayarak, bilimde daha çok gelişerek sağlamak ve başarmak zorundayız” ifadelerini kullandı. Seçer, son olarak tüm Mersinlilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladığını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER