‘MERSİN’DE KONUT ADALETİ’ ATÖLYESİ YAPILACAK
EKONOMİMersin’de bir grup akademisyen gerçekleştirecekleri atölye ile Mersin’de konut adaletini tartışacak. 10-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek atölye çalışmasında, Barınma Krizine Genel Bakış, Mersin’de Konut Politikaları, Mersin’de Kentsel Bellek ve Aktivizm Metotları, Barınma Krizine Yönelik Alternatif Çözüm Arayışları başlıkları konuşulacak.
SEYRANİ SOLUĞAN - Mersin’de konut adaletinin konu edildiği bir atölye gerçekleştirilecek. MAD ve Kültürhane işbirliğiyle Mekanda Adalet Atölyeleri’nin üçüncüsü olan ‘Mersin’de Konut Adaleti’ atölyesinde Mersin özelinde, barınma krizi yüz yüze tartışmalar ve saha gezileri ile ele alınacak. 10-13 Mayıs tarihleri arasında Mezitli Belediyesi Aratos Spor Tesisleri içerisinde bulunan Kültürhane’de gerçekleşecek olan atölye çalışmasına katılım için verilen süre ise bugün sona eriyor.
Katılımın ücretsiz olacağı ve 15 kişi ile sınırılı olacak atölye kapsamında Mersin özelinde, kentsel bellek, barınma krizi, konut politikaları ve farklı konut alanlarının gelişiminin inceleneceği bir platform sunmayı amaçlıyor. Mersin’de özelllikle afet sonrası derinleşen barınma krizini odağına alan atölye, barınma hakkı ve mekansal adalet konularında gençlerin kapsamlı bir anlayış kazanmasına destek olmayı, yerel gündem ve barınma krizi konusuyla ilişkilenmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.
Fiziksel ortamda, yüz yüze gerçekleşecek.
Konu hakkında yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Düzenli bulunacağımız mekân Kültürhane olacaktır. Atölye kapsamında katılımcılarla birlikte barınma krizinin Mersin’deki yansımalarına yönelik teorik ve pratik tartışmalar yürütülecektir. Bu tartışmalar ayrıca saha çalışmaları ile zenginleştirilecektir. Atölyeler herhangi bir uzmanlık alanı sınırlaması olmadan kent ve konut çalışmalarına, mekân odaklı araştırma ve pratiklere meraklı gençlere açıktır. Atölye programı 4 tam gün olarak planlanmıştır. Dört gün boyunca oturumlar ve saha gezileri / yürüyüşler şeklinde gerçekleşecek atölyede, Barınma Krizine Genel Bakış, Mersin’de Konut Politikaları, Mersin’de Kentsel Bellek ve Aktivizm Metotları, Barınma Krizine Yönelik Alternatif Çözüm Arayışları başlıkları konuşulacak.
Programın ayrıntıları sürecin ilerleyen aşamalarında atölye katılımcıları ile paylaşılacak.
Atölyeler, Mersin odağında işlenecek ve Mersin’de yaşamaya ilişkin aşinalık / bilgi / deneyim gerekecek. Bu sebeple Mersin’den yapılacak olan başvurulara öncelik verilecek. Değerlendirme sürecinde atölyelerin toplumsal cinsiyet eşitliğini ve disiplin çeşitliliğini yansıtması amaçlanacak, açık uçlu sorulara verilen yanıtların niteliği dikkate alınacak.”
İlginizi Çekebilir