© Tanık Haber

MERSİN'DE EĞİTİM KOORDİNASYONU VE OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mersin'de Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, ‘2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Koordinasyon Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Yenişehir Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, Vali Pehlivan ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, kurum amirleri, okul müdürleri, müdür yardımcıları, muhtarlar ve okul aile birliklerinin temsilcileri katıldı. Milli Eğitim Müdürlüğünün video gösteriminin ardından, Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğuna çıkacak olan Mersinli elektronik mühendisi, aynı zamanda Standardize Filo Akademik Kol Komutanı olarak görev yapan F-16 pilotu Alper Gezeravcı ile canlı bağlantı gerçekleştirildi.
Valimiz Ali Hamza Pehlivan programda yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretimin kamu hizmet alanları içerisinde en temel konulardan biri olduğunu belirterek, "Her yıl olduğu gibi bu yıl daha da geniş bir katılımla 2023-2024 eğitim sezonuna yönelik hazırlıklarımızı değerlendireceğiz. Kurum müdürlerimizle, birim amirlerimizle iş birliği ve koordinasyon gerektiren hususları bir kere daha gözden geçirecek, planlanan işler, projeler, yeni yapılan okul inşaatları ile mevcut okullarımızın fiziki şartları, donanımları ile ilgili hususları değerlendireceğiz" dedi.

"UZAYA ÇIKACAK İLK TÜRK OLARAK HEPİMİZİ GURURLANDIRDI"

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olan Mersinli Alper Gezeravcı ile yapılan canlı bağlantının herkesi duygulandırdığını kaydeden Pehlivan, "Uzaya çıkacak ilk Türk olan komutanımızla daha önce de görüşmüştük, bugün yaptığı bağlantı ile bir rol model olarak çok anlamlı ve değerli katkılar sundu. Kendisine teşekkür ediyorum, yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Bu yıl cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılının kutlanacağını hatırlatan Vali Pehlivan, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramını hep birlikte coşkuyla kutlayacağız. Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle Türkiye yüz yılına adım atacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milli mücadele kahramanlarımız, o günkü şartlarda, o günkü o zorluklar içerisinde, yokluklar içerisinde, ülkemizin temelini, cumhuriyetimizin temelini attılar ve hedef olarak da muasır medeniyetler seviyesinin üstünü gösterdiler. İşte teknolojide, bilimde, sanatta, akademide bütün alanlarda ortaya koyduğumuz eserlerle, projelerle bu hedefi yakalıyoruz ve inşallah üzerine çıkma yolunda hızla ilerliyoruz" diye konuştu.
Bu yolda ilerlerken kendi alanında en iyisi olan, dünyaya örnek olan, örnek teşkil eden bilim insanları ve projelerin yer aldığını söyleyen Pehlivan, "Teknolojinin toplumun her kesimine yayılmasına vesile olan Teknofest gibi organizasyonlarımız var. Mersin olarak Teknofest bilim-teknoloji yarışmalarına öğrencilerimizin, öğretmenlerimiz rehberliğinde teknoloji alanında, bilim alanında ürettiği projelerle yaptığı başvurular sayesinde en çok başvuru yapan il olma unvanını kazanmış durumdayız. Son 2-3 yılda 100 bine yaklaşan projeyi bizim gençlerimiz, bizim çocuklarımız ürettiler, ödüller aldılar ve eserlerimin birçoğuna patentler aldılar. Bu sene de aynı başarıyı elde ettiler. Bu vesile ile gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı bütün öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"OKUL GÜVENLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Konuşmasının devamında, okul güvenliğinin, üzerinde en çok durdukları konuların başında geldiğini vurgulayan Vali Pehlivan, şu bilgileri verdi; "Bütün okullarımızda kamera sistemlerimiz var. Kolluk birimlerimiz okullarımızı yakından takip ediyor. Okul irtibat görevlileri belirlenmiş durumda. Okul idareleri ile işbirliği halinde güvenlik birimlerimiz okul ve çevresinde hiç bir olumsuzluğun yaşanmaması için gerekli tedbirleri almaktadır. Trafik güvenliği bunlardan biridir. Öğrencilerimizin bağımlılık yapan maddelerden uzak tutulması gene titizlikle üzerinde durduğumuz bir husustur ki, buna ilişkin de gerekli bütün tedbirler alınmaktadır. Milli Eğitim Bakanımızın kamuoyuyla paylaştığı konular arasında yer alan obezite ve dijital bağımlılıkla mücadele, bu eğitim öğretim sezonu boyunca üzerinde ehemmiyetle durulacak hususlar arasında ilk sıralarda gelmektedir. Öğrenciler cep telefonuyla derslere girmeyecektir."
Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da 2023-2024 eğitim öğretim yılına yönelik bilgiler paylaştı. Toplantıya katılan kurum amirleri kendi görev alanlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER