© Tanık Haber

MEMUR-SEN ZAM TEKLİFİNİ AÇIKLADI

Memur-Sen, 7. Dönem Toplu Sözleşme masasının gündemini oluşturacak zam tekliflerini açıkladı. Buna göre hükümete; 2024 yılı için birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 olmak üzere toplamda yüzde 110 oransal artış teklif edildi.

MEHMET IŞIK- 2024-2025 yıllarındaki memur ve memur emeklilerinin zam oranlarının belirleneceği görüşmeler başlıyor. Görüşmeler öncesi çeşitli sendikalardan hükümete zam teklifleri gelirken son olarak Memur-Sen de teklifini yaptı. Teklifi Mersin’de de Memur Sen İl Başkanı Abdulla Çelik açıkladı. 2024 ve 2025 yıllarını kapsayacak, genel hatlarıyla maaş ve ücret artışlarına ilişkin tekliflerini anlatan Başkan Çelik, öncelikle sözün yerine gelmesi, vaadin karşılığını bulması için 22 binden kaynaklı en düşük devlet memuruna eksik uygulanan bin 650 liranın tazminini istediklerini söyledi. Başkan Çelik, “Geçtiğimiz iki yıllık süreçteki enflasyon verilerini dikkate alarak; 2024 yılı için 3’er aylık dönemler itibariyle Refah payı dahil, Birinci üç ayda yüzde 35, İkinci üç ayda yüzde 10, Üçüncü üç ayda yüzde 15, Dördüncü üç ayda yüzde 10 artış istiyoruz. 2025 yılı için ise Türkiye’nin ekonomik verilerinin ve enflasyon rakamlarının iyileşeceğine dair inancımızla; 6’şar aylık dönemler itibariyle Refah Payı dahil Birinci altı ayda yüzde 25 ve İkinci altı ayda yüzde 15 artış istiyoruz. İki yıllık süreçte toplamda yüzde 110 oransal artış teklif ediyoruz. Teklifimizle birlikte; vaat yerine getirildikten sonra en düşük kamu görevlisi maaşı 2024 Ocak ayında 29 bin 700 ₺ olacaktır” dedi.

“BAYRAM İKRAMİYESİ 4 BİN 850 LİRA OLSUN”

“Ücret skalasındaki çarpıklığın giderilmesi, kamu görevlilerinin özgürlüklerinin artırılması, sosyal yardımların kapsamının genişletilmesi ve emekli aylıklarının artırılması yönündeki tekliflerimizi de kısa başlıklar halinde sıralamak istiyorum” diyen Başkan Çelik, açıklamasına şöyle devam etti: “Enflasyon farkının; dönemsel artışı geçtiği aydan itibaren verilmesini ve en az 2 puan artırımlı ödenmesini, Toplu Sözleşme ikramiyesinin; aylık bin lira olarak ödenmesini, Kamu Görevlilerine aylık 7 bin 650 lira Kira Yardımı verilmesini,  1. Dereceye yükselmiş bütün kamu görevlilerinin ek göstergesinin 3600 olmasını, Dini bayramlarda kamu görevlilerine 4 bin 850 ₺ ikramiye ödenmesini, Eş yardımının 2 bin çocuk yardımının 500 lira ödenmesini ve emeklilere de verilmesini, 8 bin 77 liranın seyyanen zammın emekli kamu görevlilerine de yansıtılmasını, Mühendis, şube müdürü, müdür, müdür yardımcısı, şef gibi birçok unvandaki kamu personelinin özel hizmet tazminatı ve ek ödemeler dahil mali haklarının iyileştirilmesini, Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılarak Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesini, Gelir Vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesini, Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavlarının 3 yılı aşmayacak şekilde periyodik olarak yapılmasını, Kadroya geçişte kapsam dışında kalan İHS li personelin kadroya geçirilmesini istiyoruz.” 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER