© Tanık Haber

‘LOZAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TAPU SENEDİ’

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şubesi’nden yapılan açıklamada; Lozan Antlaşması’nın, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi olduğu ve Türk Ulusunun kanıyla imzalandığına dikkat çekildi.

Şule İNAN-  Lozan Antlaşması’nın 100. Yılı nedeniyle ADD Mersin Şubesi’nden açıklama geldi. Açıklamada; “Bu yıl Cumhuriyetimizin olduğu gibi, tapu senedi Lozan Antlaşması’nın da 100. yaşını kutluyoruz.Lozan Antlaşması; 1. Dünya Savaşı galipleri İtilaf Devletleri’nin yenilen devletlere dikte ettikleri antlaşmaların uygulanma şansı bulamayan tek örneği olan Sevr’i tarihin çöp sepetine atan, hükmünü 100 yıldır sürdüren (sonsuza dek de sürdürecek olan) nadir uluslararası antlaşmalardan biridir. Lozan Antlaşması; Anadolu insanını 400 yıl ekonomik boyunduruk altında inim inim inleten kapitülasyonları ortadan kaldırıp tam bağımsızlığın ancak ekonomik bağımsızlıkla sağlanabileceğini mazlum milletlere göstererek tarihin akışını değiştiren çok önemli bir belgedir. Lozan Antlaşması; Türk Ulusu’nun Milli Mücadele’yi gerçekte kimlerle karşı verdiğini, kimleri yendiğini ve kimlerin işgalci emperyalistler tarafından piyon olarak savaşa sürüldüğünü belgeleyen antlaşmadır aynı zamanda” denildi.

“TAPU SENEDİDİR”

Açıklamanın devamında, şunlar kaydedildi: “Kim ne derse desin, Tarih hükmünü vermiştir. Lozan Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedidir, Türk Ulusunun kanıyla imzalanmıştır. Sonsuza dek yaşayacak, değiştirmeye iç ve dış hiçbir bedhahın gücü yetmeyecektir. Lozan’ı tartışmaya açmak, Sevr’e, BOP’a ve benzeri emperyal planlara teslim olmaktır. Ne bugün, ne de gelecekte yürürlükten kalkacak gizli maddeleri vardır. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak; Lozan Antlaşması’nın 100. yılını gururla kutluyor, vatanımızın kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu, tarihin en büyük devrimcisi Büyük Atatürk’ü, Lozan’ın bilge diplomatı İsmet İnönü’yü, Kuvayı Milliye kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizle gazilerimizi minnetle, saygıyla anıyoruz. Yaşasın Tam Bağımsız ve Gerçekten Demokratik Türkiye!”

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER