© Tanık Haber

KOCA, ‘ONLAR MAKİNA DEĞİL!’

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, hayvanları korumanın tek bir gün ile yapılacak bir anmayla değil, insan tahakkümüne karşı süreklileşen bir mücadele ile sağlanabilecek, üzerinde ısrar edilmesi gereken bir programla mümkün olduğuna dikkat çekerek, “Onlar makina değil, hisseden canlılardır” dedi.

MEHMET IŞIK-  Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ülkenin hayvanlar için tam cehennem olduğunu söyleyen Koca, sokak hayvanlarının bizzat siyasi iktidar tarafından toplu olarak ortadan kaldırılmasının tartışıldığını savundu. Koca, “Endüstriyel hayvanlar acı ve ızdırap içinde toplu kıyıma uğruyor. Birer hapishane ve işkence merkezi olan yunus parkları ve hayvanat bahçeleri ülkenin dört bir yanında faaliyetlerini sürdürüyor. Yaban hayvanları av ihaleleri ile katlediliyor, madencilik ve çeşitli kapitalist faaliyetlerle yaşam alanları yok ediliyor” dedi.

“HAYVANLARI ACI ÇEKEN, DUYGULARI OLAN CANLILAR OLARAK GÖRMEK ZORUNDAYIZ”

“Göç mevsimindeyiz, alınması gereken basit önlemler alınmadığı için göçmen kuşların yüzlercesi yüksek gerilim hatlarında katlediliyor, bir kısmı avlanıyor” diyen Koca, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Deniz canlıları, soylarının tükenmesine yemin edilmişçesine yok ediliyor. Siyasal iktidarın rejimi git gide sertleştirmesi, toplumu bile isteye çürütmesi özellikle sokak hayvanlarına sistematik şiddet olarak dönüyor. Hayvanlara yönelik katliam, tecavüz, işkence hemen her gün karşımıza çıkıyor. Hayvanları Koruma Günü, hayvanları yok etmeye yeminli bu düzen içerisinde iki yüzlülükten başka bir şey ifade etmiyor. Hayvanları acı çeken, duyguları olan canlılar olarak görmek zorundayız. Onlar makina değil, hisseden canlılardır. Hayvanları koruma tek bir gün ile yapılacak bir anmayla değil, insan tahakkümüne karşı süreklileşen bir mücadele ile sağlanabilecek, üzerinde ısrar edilmesi gereken bir programla mümkündür.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER