© Tanık Haber

KINAMANIN ARKASINDA SEÇİM YATIRIMI MI VAR?

Mersin Barosu, Tarsus Belediyesi Başkanlık makamına haciz getiren avukat hakkında görevi kötüye kullanma iddiasıyla yapılan suç duyurusuna sessiz kalırken, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’a yönelik yaptığı kınama ile dikkatleri üzerine çekti. Boltaç’ın, söz konusu avukat hakkında Belediye Meclisi’nde sarf ettiği ifadelerin ‘küçük düşürücü’ olduğu gerekçesiyle baro tarafından kınandığı açıklanırken kınama kararının, önümüzdeki günlerde yapılacak olan baro seçimleri ile bağlantılı olabileceği de gündeme geldi.

SUÇ DUYURUSU NE OLDU?

Geçtiğimiz haftalarda Tarsus Belediyesi Başkanlık makamına işçi alacaklarına ilişkin gönderilen haciz, gündemdeki yerini koruyor. Tarsus Belediye Başkanlığı'na yapılan haciz işleminin ardından Belediye Başkanı Ali Boltaç, hacizi gerçekleştiren avukat hakkında Mersin Barosu’na suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak bugüne kadar Baro’nun bu başvuruya herhangi bir yanıt vermediği öğrenildi. Bu sessizlik, baro seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte kamuoyunda farklı yorumlara neden oldu.

BOLTAÇ KONUŞTU BARO KINADI

Öte yandan Tarsus Belediye Meclisi'nin Ekim ayı olağan toplantısında muhalefet sıralarından gelen soruya yanıt veren Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, haciz işlemini gerçekleştiren avukatı işçileri yanlış yönlendirmekle suçladı. Boltaç ayrıca, haciz işlemi sırasında çekilen görüntülerin basına servis edilmesinin kasıtlı olduğunu öne sürdü. Başkan Boltaç’ın bu ifadelerinin ardından Mersin Barosu harekete geçerek sosyal medya üzerinden CHP’li başkanı kınayan bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Boltaç’ın makama haciz getiren Avukat İsmail G. hakkında küçük düşürücü ifadeler kullandığı iddia edildi.

KINAMA KARARI BARO SEÇİMLERİ İLE Mİ İLGİLİ?
Mersin Barosu’nun bu açıklamasının, gelecek hafta yapılacak baro seçimleri öncesine denk gelmesi dikkat çekti. Mevcut Baro Başkanı Gazi Özdemir’in, aynı zamanda Genç MÜSİAD Başkanı olan Avukat İsmail G.’ye destek vermesi, seçim öncesi çeşitli soru işaretlerini beraberinde getirdi. Başkan Özdemir’in, gireceği başkanlık yarışında, siyasi tartışmalarla gündeme gelmesi dikkat çeken bir gelişme olarak değerlendirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER