© Tanık Haber

Kılıçer, AKİB’in yeni koordinatör başkanı oldu

MERSİN (TANIK HABER) - Türkiye’nin ihracatına 82 yıldır güç veren Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) yeni dönem Koordinatör Başkanı, Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Yönetim Kurulu Başkanı R. Onur Kılıçer oldu.

Demir ve demir dışı metaller, hazır giyim ve konfeksiyon, hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar, kimyevi maddeler ve mamulleri, mobilya, kağıt ve orman ürünleri, su ürünleri ve hayvansal mamuller, tekstil ve hammaddeleri ile yaş meyve sebze sektörlerinde faaliyet gösteren ihracatçı firmaların çatı kuruluşu olan AKİB’in Başkanlar Kurulu toplantısında 1 yıl süre ile görev yapacak Koordinatör Başkan ve Koordinatör Başkan Yardımcıları belirlendi. Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Yönetim Kurulu Başkanı R. Onur Kılıçer, AKİB Koordinatör Başkanı seçildi. AKİB Koordinatör Başkan Yardımcılığı görevlerine ise Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Doğan ve Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş getirildi.
AKİB Koordinatör Başkanlığı görevini R. Onur Kılıçer’e devredip başarılar dileyen ADMİB Başkanı Fuat Tosyalı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıllık tarihinin 82 yılında var olan AKİB, zor geçen 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 18 artış sağlayarak 19 milyar 295 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Küresel ticarette ortaya çıkan krizleri fırsata dönüştürerek köklü mazimizde en yüksek ihracat değerine eriştik. AKİB olarak cumhuriyetimizin yeni yüzyılında da omuz omuza çalışarak ihracatla yükselen Türkiye vizyonuna güç vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER