Kepezli öğrenciler, Bilim Merkezi ile yapay zekayı keşfediyor
EĞİTİMANTALYA BİLİM MERKEZİ'NDEKİ ROBOTİK KODLAMA ATÖLYESİNE KATILAN 8-14 YAŞ ARASINDAKİ ÖĞRENCİLER, ÜNİVERSİTELERDE ÖĞRETİLEN YÖNTEMLERLE YAZILIM PROGRAMLAMA VE YAPAY ZEKA İLE TANIŞTI.
Antalya Bilim Merkezi’ndeki robotik kodlama atölyesine katılan 8-14 yaş arasındaki öğrenciler, üniversitelerde öğretilen yöntemlerle yazılım programlama ve yapay zeka ile tanıştı.
Kepez Belediyesi’nin Dokuma Park’taki Antalya Bilim Merkezi’nde düzenlenen atölyelere katılan ilköğretim öğrencileri, üniversitelerde ya da özel eğitim kurumlardaki metotlar ile erken yaşta bilimin ilk adımlarını öğreniyor. En fazla ilgi gösterilen atölyelerin başında gelen robotik kodlama atölyesine gelen 8-14 yaş arasındaki çocuklar, yapay zeka destekli Python programlama dersi aldı. Antalya Bilim Merkezi’nin, 5 gün süren yaz kampı haftasında 15 saat eğitim alan kodlama öğrencileri, Elektrik Elektronik Mühendisi Murat Bahar rehberliğinde VSCode isimli IDE ile çalışarak Python programlama dilini öğrendi. Python’un popüler kütüphanelerinden "turtle", "tkinter", "pygame" ve "requests" kullanarak çeşitli projeler geliştiren genç beyinler, yapay zekanın yardımıyla metin kodlamanın temellerini atıp bu alanda tecrübe kazandı.
"Deneyim kazandılar"
Eğitim süresince öğrenciler, hava durumu, güncel döviz kurları uygulaması, matematik soru oyunu, hesap makinesi, Tetris, ülke bayrakları çizdirme, paint uygulaması ve pong oyunu gibi 20’den fazla uygulama ve oyun geliştirdi. Teknolojinin kapılarını aralayan atölyede çocuk ve gençler hem Python programlama dili öğreniyor, hem de yazılım geliştirme deneyimi elde ediyorlar. Özellikle hava durumu ve güncel döviz kurları uygulamalarıyla öğrencilere API kavramını öğrettiklerini açıklayan eğitmen Bahar, “Sadece kod yazıp çalıştırmakla kalmadılar, aynı zamanda yazdıkları uygulamaları Windows’un uygulama çalıştırma uzantısı olan ".exe" dosyasına dönüştürerek, bu dosyaları kolayca çalıştırılabilir ve transfer edilebilir hale getirdiler. Böylece, transfer edilen Windows işletim sistemli bilgisayarlarda, bilgisayar fark etmeksizin çalışabilen uygulamalar geliştirmiş oldular” dedi.
İlginizi Çekebilir