© Tanık Haber

KAHRAMANMARAŞLI DEPREMZEDELERE KİTAP DESTEĞİ

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde çeşitli kurumların dayanışmasıyla düzenlenen ‘Bir kitap da benden’ kampanyasında toplanan kitaplar törenle Kahramanmaraş’taki depremzedelere gönderildi.

MEHMET IŞIK- Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde çeşitli kurumların dayanışmasıyla düzenlenen ‘Bir kitap da benden’ kampanyasında toplanan kitaplar törenle Kahramanmaraş’taki depremzedelere gönderildi.

BİNLERCE KİTAP TOPLANDI

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi, Akdeniz Belediyesi, Akdeniz Kent Konseyi ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Bir kitap da benden’ kampanyası kapsamında her yaş grubu için, hikâyeden üniversite hazırlık kitaplarına kadar binlerce kitap toplandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası Bahçesi’nde düzenlenen ve Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın da katıldığı törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, ülkemizde yaşanan depremlerin her seferinde yüreklerimizi dağladığını ve birlikte dayanışma içinde hareket etme gerekliliğini bir kez daha hatırlattığını söyledi.  Yaşanan bu zorlu süreçlerde, depremden etkilenen illere yapılan desteklerin öneminin her zamankinden daha büyük olduğuna değinen Müdür Koca, “Eğitim, toplumumuzun temel taşıdır ve geleceğimizin inşasında en güçlü araçlardan biridir. Kitaplar ise bilgiye açılan kapıların anahtarlarıdır. Bu nedenle, depremden etkilenen illerimizdeki eğitim kurumlarına yapılacak kitap bağışları, öğrencilerimizin bilgi dünyasına katkı sağlamak adına büyük bir öneme sahiptir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hayal güçlerini, bilgi birikimlerini ve düşünce dünyalarını geliştirmelerine destek olmak istiyoruz. Unutmayalım ki, eğitimle aydınlık yarınlara doğru ilerleriz. Kitaplarla dolu bir gelecek, çocuklarımızın ve gençlerimizin elinde şekillenecektir” dedi. Koca, son olarak kampanyada emeği geçenlere teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER