© Tanık Haber

“Kadının önündeki tüm engelleri kaldıracağız”

RAZİYE ERDEN-MERSİN (TANIK HABER)-CHP Mersin Milletvekili Adayı Av. Şerife Arıcı Yıldız, “Kadının yaşamın her alanına eşit olarak katılabilmesi için önündeki engelleri kaldıracağız” dedi.

Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlediği Kadın Adaylarla Tanışma Toplantısında konuşan Arıcı, Millet İttifakı tarafından açıklanan ortak mutabakat metnine atıfta bulunarak iktidarlarında İstanbul Sözleşmesi ve Anayasa’da eşitlik ilkesinin rehberleri olacağını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak imzalanan CEDAW ve İstanbul Sözleşmesi’ne sadık kalacaklarına dikkat çeken Arıcı, “İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlüğe koyacağız. Anayasamızda düzenlenen eşitlik ilkesi kırmızı çizgimizdir” ifadelerini kullandı.

“ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ

Kadının yaşamın her alanına eşit olarak katılabilmesi için önündeki engelleri kaldıracaklarını vurgulayan Arıcı, şöyle devam etti: “Eğitime, istihdama ve siyasete katılımını artırmak için gerekli düzenlemeleri yapacağız, kreşlerle, yaşlı bakım evleriyle kadının yükünü azaltacağız, aile destekleri sigortası ile ev kadınlarını destekleyeceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini geliştirmek için okullara dersler koyacağız.” Arıcı, son olarak bu seçimde de kadınların listelerde gereken şekilde yer almadığını, siyasette kadınların aday listelerini oluşturduklarında başarmış sayılacaklarını da ifade ederek her zaman kadınların örgütlü hak mücadelesinin içinde olacağı sözünü vererek konuşmasını tamamladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER