© Tanık Haber

İlk Defa Anıtkabir’i gördüler

MERSİN (TANIKHABER)Tarsus Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile daha önce hiç Anıtkabir’i görmemiş öğrenciler için Ankara gezisi düzenledi. Kadın ve Aile Müdürlüğüne Bağlı Erdinç Şahin Gençlik Merkezi koordinesinde gerçekleştirilen Ankara gezisi ile Gülek İbrahim Günay Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne 7 farklı köyden taşımalı sistem ile gelen 32 öğrenci Anıtkabir’i ilk defa gördü.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,” Gençlerimiz bizim için çok kıymetli, tüm çabamız onlar daha iyi bir geleceğe sahip olsun diye. Onlara Atamız tarafından armağan edilen 19 Mayıs’ı, Anıtkabir gezisi ile taçlandırdık ” ifadelerini kullandı.

Kadın ve Aile Müdürlüğü’ne Bağlı Erdinç Şahin Gençlik Merkezi koordinesinde düzenlenen tur ile gençler sabah saatlerinde Ankara’ya vardı. İlk durak olan, efsanelere konu olan ve çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yapan Mogan Gölü’ne varan gençler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Anıtkabir'e ulaşan gençler Aslanlı Yol'dan Atatürk'ün mozolesine doğru yürüdü. Anıtkabir’de duygu dolu anlar yaşayan gençler, ardından ülkenin temellerinin atıldığı 1.TBMM’yi ziyaret etti. Gençler gezi kapsamında Etnografya Müzesi, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzelerini de ziyaret ederek tarihe tanıklık etti. Gezi turu, Tuz Gölü ziyaretinin ardından son buldu.

“Hiç unutmayacağım”

Bu gezi için mutluluğunu dile getiren öğrenci Betül köşeci,” Daha önce Anıtkabir’i görme şansına erişmemiştik. Başkanımız 19 Mayıs’ta yani bizim bayramımızda bizlere bu gezi turunu hediye etti. Her şey için çok teşekkür ederiz. Bu geziyi hiç unutmayacağım” dedi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Derya Akşanlı ise gezi ile ilgili yaptığı açıklamada, “ Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezimizde gençlerimizin daha iyi bir geleceğe sahip olması adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER