© Tanık Haber

İHSAN TOKSÖZ, “MERSİN’İN KÜLTÜR SANAT EL KİTABI”NI ANLATTI

Yazar İhsan Toksöz, ilk kitabı “Mersin’in Kültür Sanat El Kitabı”nı Mersin Arkeoloji Müzesinde gerçekleştirdiği söyleşide anlattı. Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide kentin geniş bir yelpazede kültür sanat yaşamına değgin konuların ele aldığını anlattı.

DÖNDÜ DOĞUŞ SOLUĞAN - Akademisyen yazar İhsan Toksöz Mersin Büyükşehir Belediyesi yayınlarından çıkan ilk kitabı “Mersin’in Kültür Sanat El Kitabı”nı gerçekleştirdiği söyleşide anlattı.  Mersin Arkeoloji Müzesinde gerçekleşen tanıtım, söyleşi, imza etkinliği genç yetenekler, Irmak Kursel ve Bora Özer’in Gitar Duo Dinletisi ile başladı.

Kolaylaştırıcılığını Ayferi Tuğcu’nun yaptığı tanıtım ve söyleşide Toksöz, derinliğine irdelenen çeşitli konularda görüşlerini paylaştı; yetkin ve donanımlı sivil toplum kuruluşları ile yerel yönetimlerin, kent kurumlarının ve sanatseverlerin destekleri ve uyumlu çalışmalarıyla Mersin'in öncü bir Kültür Sanat Kenti olmasını vurguladı.

“Mersin’in Kültür Sanat El Kitabı” tanıtım ve söyleşisinde İhsan Toksöz’ün AKOB Dergisi başta olmak üzere kültür sanat alanındaki birçok kitabın editörlüğünü de gerçekleştiren, Toksöz’ün bu ilk kitabı, kentin geniş bir yelpazede kültür sanat yaşamına kadar çok geniş konuların ele alındığını anlattı.

Toksöz, kitabın Mersin Büyükşehir Belediyesinin yayınlarından çıktığını ve kültür sanat yayıncılığı için son derece önemli olduğunu belirtti.

Söyleşinin ardından kitaplarını kitapseverler için imzalayan Toksöz, kitabının basılmasını sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesine ve organizasyonu hazırlayan AKOB’a teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER