© Tanık Haber

"Hayırlı olsun"

Mehmet IŞIK -MERSİN (TANIK HABER)-Mersin'de 1 milyon 378 bin 750 seçmenin büyük bir çoğunluğu 4 bin 123 sandıkta oy kullandı. Vatandaşın seçime katılım oranı geçtiğimiz yıllardan daha yüksek oldu. Sabahın erken saatlerinde başlayan oy kullanma işemi saat 17'ye kadar sürdü. Merkezde Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler taşralarda ise Jandarma ekipleri seçimin sorunsuz bir şekilde atlatılması için aralıksız çalıştı.

 

 

HAZİNE BAKANI TOROSLAR'DA OY KULLANDI

Hazine ve Maliye Bakanı, AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Nureddin Nebati, Toroslar ilçesine bağlı Zekiayan Mahallesi’nde bulunan Osman Gazi Ortaokulu’nda 1294 nolu sandıkta oyunu kullandı. Bakan Nebati, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bir aydır süren seçim kampanyası çalışmasını çok şükür ki kazasız belasız bir şekilde bitirdik. Tam bir demokrasi şöleni içerisinde, özellikle Mersin'de aday olduğum yerde iyi bir çalışmayla bu süreci tamamladık. Elbette Türkiye ikinci yüzyılına girerken bu seçimin anlamlı olduğunu kampanya süresinde daha çok farkına vardık. Türkiye özellikle 14 Mayıs 1950'de, yani bugün yıldönümü olan günde 'yeter söz milletindir' denilerek çoklu parlamenter sisteme ve demokrasinin çok partili bir şekilde temsil edildiği yarış başladı. Zaman zaman kesintiye de uğrasa çok şükür bugün aynı şekilde oylamamızı yapmış olduk. Tabii seçim sonuçlarını hep beraber göreceğiz ama gerek sandıklara katılımın çok yüksek oluşu, gerek seçim kampanyası boyunca vatandaşların Cumhur İttifakı'na olan desteği, seçim sonucunun hangi yönde olacağına işaret ediyor. Rabbim bu milletin yolunu açık eylesin ve inşallah milletimizin sağ duyusu galip gelerek Türkiye'nin ikinci yüzyılını çok güçlü bir şekilde gerçekleştireceği seçimi hep beraber görmüş olacağız” dedi.

VALİ PEHLİVAN KİREMİTHANE’DE KULLANDI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise oyunu Akdeniz ilçesine bağlı Kiremithane Mahallesi'nde bulunan Gazipaşa Ortaokulu'nda kullandı.

"HUZURLU TÜRKİYE'YE UYANMAK İÇİN"

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, oyunu kullandığı Yenişehir Şehit Cennet Yiğit Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde vatandaşlara oylarına sahip çıkmaları çağrısında bulundu. 1045 nolu sandıkta eşi Eşi Meral Seçer ile birlikte oy kullanmaya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Bu seçim demokratik bir mücadeledir. Huzurlu bir Türkiye'ye uyanmak için mücadele ediyoruz " dedi.

"ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN"

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da oyunu eşi Behiye Gültak ile birlikte 50. Yıl Mahallesi'nde bulunan Özel Toros Anadolu Lisesi'nde 1019 nolu sandıkta kullandı. Gültak daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği seçimlerinde; ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olsun" açıklamasını yaptı.

"HEP BİRLİKTE VAR EDECEĞİZ"

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan oyunu Kuyuluk-Çankaya Mahallesindeki Mezitli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise, Özel Toros Koleji'nde 1014 numaralı sandıkta oylarını kullandı. Başkan Özyiğit, daha sonra yaptığı açıklamada "İnsanların yüzünün güldüğü, mutlu olduğu, ayrışmadan birleştiği, tasada ve sevinçte buluştuğu bir ülkeyi hep birlikte var edeceğiz. Mersin'imize ve ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.

BAŞKAN ATSIZ 19 MAYIS ORTAOKULU’NDAYDI

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve eşi Meltem Yılmaz da oyunu ilçedeki 19 Mayıs Ortaokulu’nda kullandı.

Mithat Toroğlu Mahallesi’nde bulunan 19 Mayıs Ortaokulu’nda, 2243 numaralı sandıkta oyunu kullanan Başkan Yılmaz; seçimlerin, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni etti.

 

Sınıfları tek tek ziyaret ederek sandık görevlilerine de kolaylıklar dileyen Başkan Yılmaz, hemşehrileriyle sohbet etti.

Başkan Yılmaz; “Oyumuzu kullandık. Milletimizin iradesi yönetime yansıyacak. Cumhurbaşkanımızı ve Milletvekillerimizi seçiyoruz. Katılımın yüksek olduğunu görüyorum ve sakin bir oy kullanma süreci yaşanıyor. Vatanımıza, devletimize, milletimize ve Mersinimize hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Tüm annelerin Anneler Günü’nü de kutlayan Başkan Yılmaz; “Annelerimiz, bizim en değerli varlıklarımız. Başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

"ÖNCE MEZARLIK ZİYARETİ ARDINDAN OY"

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan da Anneler Günü’ne denk gelen seçim gününde vefat eden annesinin mezarını ziyaret etmesinin ardından, oy kullanmaya gitti. Okulun bahçesinde vatandaşlarla selamlaşan, oy kullanan vatandaşlarla sohbet eden Başkan Bozdoğan, oy kullanacağı sandığın bulunduğu sınıfa geçti. Sırasının gelmesinin ardından oyunu kullandı. Seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Bozdoğan, “Bütün hemşehrilerimizi oy kullanmaya davet ediyorum” dedi.

EN FAZLA SEÇMEN TARSUS'TA

Mersin'in ilçeseri arasında en fazla seçmenin bulunduğu yer Tarsus oldu. Tarsus'ta 249 bin 821 seçmen oy kullanma işlemini 754 sandıkta gerçekleştirdi. Diğer ilçelerde kurulan sandık ve seçmen sayıları şu şekilde oldu; Akdeniz 504 sandık, 176 bin 153 seçmen. Anamur 179 sandık, 52 bin 830 seçmen. Aydıncık 32 sandık, 8 bin 903 seçmen. Bozyazı 69 sandık, 20 bin 949 seçmen. Çamlıyayla 25 sandık, 7 bin 95 seçmen. Erdemli 345 sandık, 111 bin 674 seçmen. Gülnar 98 sandık, 20 bin 515 seçmen. Mezitli 437 sandık, 157 bin 884 seçmen. Mut 184 sandık, 48 bin 487 seçmen. Silifke 311 sandık, 97 bin 604 seçmen. Toroslar 636 sandık, 226 bin 675 seçmen. Yenişehir 549 sandık, 200 bin 160 seçmen."

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER