© Tanık Haber

GREVDEKİ GAZETECİLERE DESTEK VERDİ

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Ankara’da grev yapan gazetecilere destek verirken bıçaklanarak öldürülen motokurye Samet Özgül’ün davasına katılarak adalet istedi.

MEHMET IŞIK- Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili ve Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu Üyesi Perihan Koca; tarım, tekstil ve taşımacılık sektöründeki emekçileri ziyaretlerinin ardından toplumsal ve sosyal olayları da gündemine alıyor. Koca, bu kapsamda Ankara’da Sputnik çalışanı gazetecilerin grevlerine destek verdi.

GREVDEKİ GAZETECİLERE DESTEK VERDİ

Grevin 28. gününde gazetecileri ziyaret eden Koca, “Sputnik grevinin 28. gününde Ankara'da direnişin mekânında, ekmeği ve onuru için direnen basın emekçisi dostlarımızı ziyaret ettik. Basın özgürlüğü, sendika ve örgütlenme hakkı, insan onura yaraşır çalışma ve yaşam koşulları için onurlu bir mücadele veren Sputnik işçilerinin direnişleri direnişimiz, grevleri grevimizdir. Grev kazanıma ulaşılana kadar, hiç kimsenin program yapmasını ve demeç vermesini doğru bulmuyoruz. Ben de bu süreçte Sputnik’e demeç vermeyeceğim. Çünkü kimse eğip bükmesin, grev kırıcılığı grev kırıcılığıdır. Tarafımız emekçilerin safıdır” dedi.

SAMET ÖZGÜL İÇİN ADALET İSTEDİ

Öte yandan Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde motokuryelik yaparken trafikte tartıştığı 3 kişi tarafından bıçaklanarak öldürülen motokurye Samet Özgül’ün davasının duruşması Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Davada 3 sanıktan biri tutuklu yargılanırken, diğer 2 sanık tutuksuz yargılanıyor. Duruşmaya katılan Perihan Koca, duruşmanın ardından şu açıklamayı yaptı: “Katledilen motokurye kardeşimiz Samet Özgül'ün adalet davasının ikinci duruşması için Ankara Adliyesi'nde adalet için mücadele eden ailemiz ve motokurye derneklerinden işçi kardeşimiz ile birlikteyiz. Motokurye dernekleri ve TEHİS sendikasıyla birlikte davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Motokuryeler her gün aynı tehlikelerle, tehditlerle yaşamlarını idame ettirmeye çalışan ve meslekleri tehlikeli iş statüsüne alınması gereken emekçilerdir. Bu dava emekçilerin davasıdır. Samet Özgül için adalet istiyoruz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER