© Tanık Haber

Genç kemancıya 4 ödül birden

Mersin’in gururu oldu

 

14 yaşındaki genç kemancı Arya Şirin Utandı, uluslararası 4 ödül birden alarak Mersin’in gururu oldu.

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatlari Lisesi Öğrencisi Arya Şirin Utandı, İngiltere 'de çevrim içi olarak düzenlenen World Classical Music Awards yarışmasında 16-17 yaş kategorisinde "Platinum Prize " ve "Masterful Technique Special Awards" ödüllerine; Polonya’da çevrim içi olarak yapılan Classical Stars International Music Competition 'da "Senior Artist Gold Prize " ödülüne ve yine İngiltere 'de çevrim içi olarak yapılan World Grand Prix İnternational Music Contest 14-17 yaş kategorisinde "Gold Prize " ödülüne layık görüldü. Mersinli genç kemancı bu başarılarla Mersin’in gururu oldu.

ÖĞRENİMİNİ MEÜ’DE SÜRDÜRÜYOR

Öğretim Görevlisi Lily Tchumburidze 'nin keman sınıfında eğitimini sürdüren genç kemancı Arya Şirin Utandı, 14 yaşında lise öğrencisi olmasına rağmen ismini kısa süre içinde duyurmayı başardı. 24 Aralık 2007 yılında Mersin'de doğan Utandı, keman eğitimine Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı Öğr.Gor Lily Tchumburidze ile yarı zamanlı olarak başladı.

KEMAN KONSERİNDEN ETKİLENDİ

Arya, keman ile ilk tanıştığı anı gazetemize şöyle anlattı: "Daha ilkokula gitmiyordum. Annem beni bir keman konserine götürmüştü.  Sahneye son olarak Veriko Tchumburidze çıkmıştı. Adeta büyülenmiştim. Kemanın sesi, bicimi, sanatçının ustaca çalışı beni çok etkilemişti. İşte o an kemancı olmaya karar verdim. İngiltere'de ve Polonya’da yapılan yarışmalarda ödül almak beni çok mutlu etti. İleride çalışmalarıma devam ederek tanınan bir keman sanatçısı olmak istiyorum. "

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER