© Tanık Haber

‘GAZETECİLERE 115 YIL ÖNCESİNİ ÖZLETTİLER!’

Mersin İnternet Gazetecileri Derneği (MEİGDER) Yönetim Kurulu Başkanı A. Vahap Şehitoğlu, “Gerçek gazetecilerin aforoz edildiği, cezaevlerine atıldığı, gelirlerinin kesildiği, vergiler ve kesintilerle sömürüldüğü bu günü bayram olarak görmüyoruz. Bizlere 115 yıl öncesini özlettirdiler” dedi.

MEHMET IŞIK-  MEİGDER Yönetim Kurulu Başkanı A. Vahap Şehitoğlu, Türk Basınında sansürün kaldırılışının 115’nci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Şehitoğlu, mesajında; “Bugün bırakın, gazetecilerin yazdığı yazılara cezalar verilerek sansür uygulanmasını artık basın kurumlarına katı sansürler; ilan ve reklamlar verilmeyerek de uygulanmaktadır. Bu kabul edilemez bir çağ dışı hırsın egosudur” dedi.

“GEÇİNEMESİNLER, KAPANSINLAR!”

Gerek iktidar, gerekse ana muhalefet yönetimlerindeki kamu kurum ve belediyelerle, mesleğini ‘adam gibi yapan, havuzlarına girmeyen, boyun eğmeyen gazeteciler ve kurumlarının ilan ve reklamları kesilerek, kısıtlanarak ya da hiç verilmeyerek, bir nevi ‘geçinemesinler-kapansınlar’ sansürü uyguladıklarını savunan Başkan Şehitoğlu, mesajında şunları kaydetti: “Bizlere 115 yıl öncesini özlettirdiler. Bugün, basının 4. kuvvetini bilenler, oluşturdukları havuzlarla, asker gazetecilerle, bu gücü kendi çıkarları uğruna uygulamışlar ve uygulamaktadırlar. Gerçek gazetecilerin aforoz edildiği, cezaevlerine atıldığı, gelirlerinin kesildiği, vergiler ve kesintilerle sömürüldüğü bu günü bayram olarak görmüyoruz. Namuslu ve halktan, haktan yana gazetecilerin sayılarının arttığı ve sansürsüz günlere kavuşmasını arzuluyoruz.”

SOYER: BASIN, HABER ALMA VE YAYMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜN EN ETKİLİ ARACI OLDU

AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Hüseyin Soyer de yayınladığı mesajında, “Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. Günümüzde ise artık basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur. Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir. Gerek ülkemizin gerekse Mersin'in her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır. Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, başarı ve esenlikler dilerim” ifadelerini kullandı.

GÜVEN: “BASIN KURULUŞLARI ÖNEMLİ BİR TOPLUMSAL GÖREVİ İCRA ETMEKTEDİR”

Hürriyetçi Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin İl Temsilcisi Mustafa Güven ise, “Türk Basın hayatında önemli dönüm noktasını teşkil eden basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın kuruluşları önemli bir toplumsal görevi icra etmektedir. Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü vesilesiyle, mesai kavramı gözetmeden, özverili şekilde görevlerini ifa etmeye çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlar çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER