FEDEK, Atatürk Üniversitesinden 11 programı akreditasyon için değerlendirdi
EĞİTİMYENİ NESİL ÜNİVERSİTE TASARIM VE DÖNÜŞÜM PROJESİ KAPSAMINDA ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE MÜKEMMELİYETİ YAKALAMA HEDEFİ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜREN ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, EĞİTİMDE KALİTENİN ADRESİ OLMAYI SÜRDÜRÜYOR.
Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında çağdaş eğitimde mükemmeliyeti yakalama hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Atatürk Üniversitesi, eğitimde kalitenin adresi olmayı sürdürüyor.
Her geçen gün yeni fakülte ve programları akredite olan Atatürk Üniversitesinde Edebiyat Fakültesinden 10, Fen Fakültesinden ise 1 programın akredite edilmesi için denetleme süreçleri devam ediyor.
Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından yürütülen değerlendirme sürecinde Edebiyat Fakültesinden Alman Dili ve Edebiyatı, Arap Dili ve Edebiyatı Birinci ve İkinci Öğretim, Bilgi ve Belge Yönetimi Birinci ve İkinci Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı İkinci Öğretim, Sanat Tarihi İkinci Öğretim, Sosyoloji İkinci Öğretim, Türk Dili ve Edebiyatı İkinci Öğretim, Tarih İkinci Öğretim programları ile Fen Fakültesinden Astronomi ve Uzay Bilimleri programının akredite işlemleri için Atatürk Üniversitesinde bulunan FEDEK yetkililerinin, saha ziyaretleri kapsamındaki denetleme ve incelemeleri sona erdi.
İstanbul Teknik Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Figen Kadırgan başkanlığındaki FEDEK heyetleri, gerçekleştirilen incelemelerin ardından fakülte dekanları ve akademisyenlerle birlikte akreditasyon sürecini değerlendirmek üzere Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile bir araya geldiler.
“Atatürk Üniversitesi, Hiçbir Zaman İyiyle Yetinmeyerek, Daima Daha İyiye Ulaşma Gayreti İçerisindedir”
Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen toplantılarda değerlendirme takımlarının sonuç bildirgelerini okumaları ve dekanlar ile bölüm başkanlarına sunmalarının ardından konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Rektör Çomaklı, fakülte ve bölümlerin akredite edilme işlemlerinin üniversiteye değer kattığını belirterek eğitim, araştırma ve toplumsal katkı sürekliliğinin sağlanmasında akreditasyon uygulamalarının etkili olduğunu söyledi.
Rektör Çomaklı: “Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı sağlanması amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında 2021 yılında akredite olan üniversitemiz, 2 yıl süreyle yeniden akredite edildi. Atatürk Üniversitesi yetkin bilim insanları ve gelişmiş araştırma alt yapısıyla hiçbir zaman iyiyle yetinmeyerek, daima daha iyiye ulaşma gayreti içerisindedir. Edebiyat ve Fen Fakültelerindeki akredite sürecinin tamamlanmasıyla fakülte ve ilgili bölümlerin her yönden daha güçlü hale geleceği inancındayım. Bu süreçlerin olumlu bir şekilde sona ermesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir