© Tanık Haber

EMNİYET MÜDÜRÜ SULA’DAN TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERE KONFERANS

Emniyet Genel Müdürlüğü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Sula, Mersin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlülere  “İnsanın Yolculuğu” adlı konferans verdi.

MEHMET IŞIK- Emniyet Genel Müdürlüğü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Sula, Mersin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlülere  “İnsanın Yolculuğu” adlı konferans verdi. Oldukça ilgi çeken konferansı Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tolgahan Altınay, Cezaevinden Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Muti Yeter, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hamza Şenkaya, Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Elçin, çok sayıda personel ile 100 tutuklu ve hükümlü takip etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Ahmet Sula’nın konferansıyla devam etti.

BİLGİ VE BİRİKİMLERİNİ ANLATTI

Aynı zamanda ressam, müzisyen, kaligrafi ve hat sanatçısı olan Müdür Sula, “İnsanın Yolculuğu” adlı konferansı ile hükümlü ve tutukluları bilinçlendirmek adına bilgi, birikim ve tecrübelerini aktardı. Sanatçı kişiliğini tiyatral bir betimleme sanatına çeviren Sula, anlatılarını jest ve mimikleriyle süslerken konferansta hayatından anekdotlarla ilham verdi. Konuşmasına kendini tanıtan bir video ile başlayan Sula, hükümlü ve tutuklulara hitaben şunları anlattı: “20’li yaşlarımda anladım ki bilmek gerekiyor, 30’lu yaşlarımda yapabilmek, 40’lı yaşlarımda fark etmek, 50’li yaşlarımda fark ettirmek gerektiğine karar verdim.”

TÜRKÜ SÖYLEYİP ŞİİR OKUDU

İnsanın aşamalı giden hayatında herkesin kendisine biçilen rolü gerçekleştirdiğini kendisine bu
rolün biçildiğini ve umutsuz olunmaması gerektiğine dikkat çeken Sula seslendirdiği ‘Ervahı Ezelden’ adlı türküyle de bol alkış aldı. Sula ayrıca Sümmani’nin hayat hikayesini anlatarak dersler verirken 15 Temmuz’da yaşanan elim hadiseyi konu alan videoyla konferansa devam etti. Milli ve manevi duyguları pekiştirerek toplumun insani bilince kavuşması gerektiğinin altını çizen Sula, kendi yazdığı bir şiiri de seslendirdi. Konferans, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tolgahan Altınay’ın
teşekkür konuşması ve plaket takdimi ile sonlandı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER